Sva pravila koja treba da znate o nanošenju korektora

Brooke Shunatona, asistentkinja urednice lepote i mode u časopisu „Cosmopolitan“ nedavno je objavila svojih dvadeset zlatnih pravila koja se tiču nanošenja korektora. Njene savete svaka devojka bi trebalo da prouči jer će vam šminkanje učiniti jednostavnijim i praktičnijim.

1. Ukoliko koristite tečni puder, uvek prvo nanesite njega, pa tek onda korektor. Na taj način ćete koristiti manju količinu korektora jer ćete imati uvida u to šta sve možete da prekrijete puderom.

2. Kada želite da prekrijete podočnjake, to ćete najbolje učiniti tako što iscrtate trougao. Katete polaze od jedne do druge ivice oka i na sredini se spajaju. Na taj način ćete, osim prikrivanja podočnjaka, dobiti efekat i da vam lice izgleda podignutije.

17p

3. Da bi ste sprečili da vam se višak senke sakuplja u nabore kapaka, pre nanošenja stavite korektor na kapak.

9p

4. Kada prikrivate bubuljice, najpre koristite zeleni korektor, a tek nakon toga i onaj koji savršeno odgovara vašem tenu. Crvenilo koje izazivaju bubuljice, najbolje se neutrališe zelenom bojom.

18p

5. Ako imate nepravilnosti na grudima koje želite da prekrijete, učinite to najpre korektorom u nijansi vaše kože, a potom sve fiksirajte belim puderom u prahu.

4p

6. Postoji rešenje i kada želite da prekrijete bubuljicu, a nemate korektor. U tom slučaju stavite tečni puder na željeno mesto sačekajte nekoliko minuta da se zgusne, a potom lagano četkicom utrljajte u kožu.

10p

7. Koristite korektor koji je malo svetliji od vaše kože da bi istakli tri ključne tačke vaših očiju: unutrašnju „V“, srednji deo kapka, i predeo odmah ispod obrva. Vaše oči će izgledati prirodno i sveže.

6p

8. Tamno narandžasti ili korektor boje breskve odličan je za prekrivanje tamno plavih podočnjaka.

13p

9. Žuti korektor je odličan za ispravljanje gotovo svih neujednačenih tonova vaše kože.

10. Ako vam se predeo oko očiju naduo, sakrijte to uz pomoć mešavine kreme, hajlajtera i korektora. Ova tri sastojka pomešajte i nanesite ispod očiju i preko kosti obrva.

14p

11. Da biste sprečili da se vidi da vam je korektor ušao u male bore, nakon nanošenja, papirnatom maramicom utapkajte proizvod.

8p

12. Ukoliko želite da ispravite greške prilikom nanošenja ajlajnera, korektor je odličan i za tu namenu. Uzmite malo proizvoda tankom četkicom i time kao gumicom uklonite ajlajner sa neželjenih mesta.

7p

13. Da bi vam usne izgledale punije i jedrije stavite malo korektora odmah iznad srcolikog dela gornje usne.

15p

14. Stvorite iluziju punijih usana tako što ćete pre nanošenja karmina korektor staviti na sredinu i gornje i donje usne, a zatim blago razmazati i sa strane, ali tako da sredina ostane naglašenija od rubova.

11p

15. Ako želite da uvećate usne nešto više to možete učiniti tako što ćete naneti korektor iznad rubova gornje i ispod ruba donje usne. Dobro ga utrljajte, pa potom preko njega nanesite olovku za usne.

12p

16. Ako imate tamnu kožu, da bi vam obrve bile naglašenije, nanesite korektor boje breskve ispod i iznad ruba obrve koji dobro utrljajte u kožu.

3p

17. Za konturiranje lica koristite dve nijanse svetliji i dve nijanse tamniji korektor. Ovim trikom služe se sve svetske zvezde.

2p

18. Trik sa svetlim i tamnim korektorom možete koristiti i za konturiranje biste.

5p

19. Toniranu kremu možete sami napraviti tako što ćete pomešati dnevni losion za lice sa malo korektora.
To će vam hidratirati kožu i na suptilan način prekriti blage nepravilnosti.

16p

20. Imajte uvek više od jedne vrste korektor u neseseru. Osim ako ste rođeni sa besprekornom kožom, potrebno je koristiti različite vrste korektora za različita područija vašeg lica.

Podeli

Scroll to Top