Sve o BFA: Nagrađenii, najbolje stilizovani, najdirljiviji trenutak, modni promašaj večeri

London je protekla tri dana, računajući i današnji, definitivno centar sveta, bar kada je reč o eventima koji na crvenom tepihu okupljaju najvažnije celebrity ličnosti. U nedelju uveče je održana dodela „London Evening Standard Theatre Awards“, večeras se očekuje dugonajavljivani „Victoria`s Secret Fashion Show“, dok je jučerašnje veče bilo rezervisano za „British Fashion Awards“.
Ovaj događaj sa pravom nosi epitet – najznačajnija noć mode u Velikoj Britaniji. Lista gostiju na sinoćnjem crvenom tepihu ispred „London Coliseuma“ potvrdila je taj status.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Sva pažnja bila je posvećena stilskim izborima zvanica, a u moru odlično obučenih dama odudarala je Rihanna koja je još jednom uspela da šokira prisutne. Ona je za ovu priliku izabrala oversize sako ispod kog nije imala ništa, osim tankog providnog unihopa.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Cara Delevingne i Kendall Jenner očekivanu su blistale – britanka u svetlucavoj „Burberry“ haljini, a amerikanka u minimalističkom belom kombinezonu sa crnom bočnom štraftom koji je isticao njenu figuru. Emma Watson je ponovo pokazala da je kraljica elegancije – obukla je kombinezon Misha Nonoo u kombinaciji sa crnim Dior sakoom. Umesto očekivane crne, Victoria Beckham je izabrala crno-belu odevnu kombinaciju. Na sebi je imala pleteni top sa otvorenim leđima koji je savršeno stilizovala sa maksi suknjom. S druge strane, Anna Wintour je odlučila da ponese kreaciju Johna Galliana i na taj način pruži podršku njegovom povratku u svet mode. Na listi odlično odevenih našle su se i Suki Waterhouse, Chiara Ferragni, Naomi Campbel…

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Kada su u pitanju nagrađeni nije bilo mnogo iznenađenja. Za najboljeg novog dizajnera proglašena je Simone Rocha, za najboljeg ženskog kreatora Erdem, a u muškoj kategoriji JW Anderson. Kada je reč o dizajnerima asesoara laskavo priznanje pripalo je Anyi Hindmarch, za lidera kada su u pitanju međunarodni stvaraoci proglašen je Nicolas Ghesquiere koji radi za Louis Vuitton, a ovaj brend dobio je titulu i za najkreativnije kampanje. Red carpet brend je kao što je i očekivalo Alexander McQueen, a najbolje brendirana odeća je sa potpisom Victorie Beckham. Na uspehu joj je prvi čestitao muž David, a njihov poljubac nakon proglašenja zabeležile su sve kamere.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Najdirljiviji momenat je ipak bila dodela priznanja za najboljeg modela. Poppy Delevingne uručila je statuetu svojoj sestri Cari, a dve lepotice rasplakale su čitavu publiku. Među dobitnicima su se našli i Isabella Blow kojoj je pripala „Edward Enninful“ nagrada, zatim Anna Wintour za svoja izuzetna dostignuća, a posebno priznanje poneo je Chris Moore.

 

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top