Sve prednosti yoge: Zašto svetske zvezde obožavaju ovaj vid rekreacije?

Gisele, Miranda, Beyonce, Jessica… To su te velike zvezde i zavodnice koje nas iznova oduševljavaju u svakom novom medijskom pojavljivanju. Pa čak i kada osvanu na paparaco fotografijama. One su uvek lepe i zanosne. I pune samopouzdanja što im je i najveća prednost. Njihov tajni ključ da uvek budu u top formi, a istovremeno vedre, nasmejane i pune energije jeste YOGA.

Instagram/giselebundchen
Instagram/giselebundchen

Za razliku od drugih sistema vežbanja, yoga afirmiše sazrevanje i otvaranje na svim nivoima. Ona je bila, jeste i biće IN u svim dobima, a posebno danas, kada nam je duboko preispitivanje i korekcija celokupnog pristupa najpotrebnije. Sa yogom se naša perspektiva menja iz „Ja to ne mogu“ u „Osećam se sposobnim za sve“ ili „Ja mogu sve“. Tako da nema više potrebe da se držimo svoje udobne zone i da samo mislimo na to kako da preživimo.
Nemoguće je nabrojati sve prednosti koje yoga donosi istrajnom praktikantu, a naučna i medicinska istraživanja pokazala su da daje neuporedivo bolje rezultate od fitnessa i drugih treninga.

Instagram/jessicaalba
Instagram/jessicaalba

Glavna prednost yoga jeste u tome što stimuliše pojačan protok životne energije kroz naše psihofizičke sisteme. A kada energija ponovo poteče, mi više nećemo moći mirno da sedimo, dok život prolazi pored nas. Umesto autsajdera postaćemo vatreni učesnik u izazovima koje nam život nudi. Jer, povećanja životna energija plus koncentracija i etičnost jesu stvarna moć da se uradi bilo šta na putu do samoostvarenja.

Instagram/mirandakerr
Instagram/mirandakerr

Yoga se vežba u svrhu nje same što je možda i najteže shvatiti. Ambicija u yogi je velika zamka, jer jedino kada nismo ciljno orijentisani, možemo da se dovoljno opustimo, igramo svojim granicama i ne trošimo energiju na pokušaje da dostignemo neki budući cilj. To je čista praksa yoge. Naravno, pre ili posle prakse možemo da imamo koji god hoćemo cilj – ako će to da nas inspiriše – ali ne i za vreme prakse. Ambicioznost u praksi povlači našu pažnju i energiju sa rada i živog procesa na cilj, što direktno utiče na smisao igre. Osim toga, ambicija stvara rascep između toga gde jesmo i gde bismo želeli da budemo. Kao posledica toga, javlja se stres, uznemirenost, osećaj neuspeha i razočarenja. Sve ovo biva izbegnuto kada izvršimo korekciju pristupa.

Instagram/beyonce
Instagram/beyonce

Ako se nalazite u udobnoj zoni i osećate se malodušno i otcepljeni od strasti i živog toka promene, moć yoge je takva da svakome donosi ponovnu volju za radošću. Kada se bavimo yogom, treba da imamo u vidu da to nije samo rekreacija, već vrlo moćan alat za transformaciju života. Zato yoga nije za one koji ne žele da se menjaju i izadju van okvira svoje sigurne zone. Ova drevna tehnika vežbanja rezervisana je za one smele ljude koji se ne plaše da osete strah od promene i neizvesnosti.
Zbog toga, ako već niste, probajte da se rekreirate uz yogu. I promenite svoj život!

Instagram/alessandraambrosio
Instagram/alessandraambrosio

Naslovna fotografija: Instagram/lindseylohan

 

Podeli

Scroll to Top