Sve što nam je potrebno za savršen poslovni outfit je klasično odelo

Biranje poslovne kombinacije neretko je pravi izazav i podrazumeva dosta vremena provedenog kraj otvorenog ormara, naročito tokom marta, kada se vremenski uslovi smenjuju čak i na dnevnom nivou. Neki će rešenje pronaći u impulsivnom shoppingu, koji može doneti brzo, ali samo trenutno rešenje dok će drugi potražiti inspiraciju na Instagram profilima omiljenih ikona stila ili street style fotografijama. Ako spadate u drugu grupu, verovatno ste već primetili da su ženska odela postala jedan od vodećih trendova koji je zavladao među influenserima ove sezone. Naravno, za njihovu ljubav prema praktičnim blejzerima i pantalonama najzaslužniji su dizajneri vodećih modnih brendova koji su u svojim kolekcijama za proleće/leto 2022 uvrstili čitav niz odela, a posebno mesto pripalo im je i u kolekcijama high street brendova.

Mada smo do skoro na ženska odela gledali kao na ne tako uzbudljive klasike, poslednjih sezona dizajneri su dekonstruirali njihove oštre linije, a monotoniju neutralne palete obogatili jarkim i pastelnim bojama, i ponudili nam veoma privlačne modele. U kombinaciji s dobro poznatim siluetama i laganim materijalima, novi trendovi uneli su dozu ležernosti i stvorili klasik za savremeno doba. U skladu sa tim, na Instagram Feedovima sve češće gledamo influensere u odelima, a ne tako mali broj njih poneo je ove svevremene komade tokom nedelja mode u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu. To nas ni malo ne iznenađuje ako imamo u vidu da su mnogi modeli podjednako poželjni u kancelariji, kao i u prvom redu na modnim revijama.

Trend ženskih odela znatno nam može olakšati spremanje za posao jer u jednom potezu dobijamo odličnu odevnu kombinaciju, pa nam ostaje samo da izaberemo odgovarajuće modne dodatke. Dobra vest je da su ovog proleća podjednako poželjna odela u nude, sivoj ili crnoj boji, kao i ona u vibrantnim nijansama zelene ili roze, pa će svako moći da pronađe model u skladu sa svojim senzibilitetom. Demokratija je zavladala i kada je reč o silietama, a nama se najviše dopada kombinacija oversized sakoa i pantalona sa širokim nogavicama. U duhu nove sezone, svoja odela možete nositi uz patike, sandale ili cipele sa visokom petom, pa čak i uz klompe. U nastavku vam donosimo dodatnu dozu inspiracije za kombinovanje, kao i vodič za kupovinu.

SHOPPING VODIČ

H&M,
Blejzer: 4.499 din.
Pantalone: 2.699 din.
H&M,
Blejzer: 13.999 din.
Pantalone: 10.999 din.
H&M,
Blejzer: 4.499 din.
Pantalone: 3.199 din.
H&M,
Blejzer: 4.499 din.
Pantalone: 3.199 din.
H&M,
Blejzer: 4.499 din.
Pantalone: 3.199 din.
RESERVED,
cena na upit
RESERVED,
cena na upit
RESERVED,
cena na upit
RESERVED,
cena na upit

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @tamara, @pernilleteisbaek
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top