Sve što treba da znate o lash liftu pre nego što zakažete termin u salonu

Duge trepavice oduvek su bile ideal kome sve žene teže, a imajući to u vidu beauty industrija razvila je niz dekorativnih i kozmetičkih proizvoda, kao i metoda, pomoću kojih se manje ili više efikasno može postići željeni cilj. Od maskara koje produžavaju, uvijaju i čine da trepavice vizuelno izgledaju gušće, preko seruma koji podstiču njihov rast, pa sve do upotrebe veštačkih trepavica i ekstenzija, postoji zaista mnogo opcija koje možete da izaberete, a među njima se ubraja i lash lift.
Metoda koja je poslednjih godina veoma popularna zapravo je odličan način da nakon samo jednog tretmana postignete wow efekat koji traje nekoliko nedelja. Ova procedura omogućava vam da se svakog jutra probudite sa zavodljivim pogledom, a osim što ćete se osećati lepše, znatno će skratiti vašu jutarnju rutinu jer nećete morati da nanosite slojeve maskare, tačnije imate mogučnost da potpuno preskočite upotrebu ovog proizvoda.
Ukoliko i sami razmišljate o tome da zakažete tretman, nastavite da skrolujete jer vam Nina Kovrlija otkriva sve što bi trebalo da znate o ovom tretmanu.

Nina Kovrlija

UPOZNAJTE NAŠU SAGOVORNICU
Nina Kovrlija punih 14 godina radi u industriji lepote, a osim što nudi uslugu lash lift tretmana, specijalizovana je i za microblading i skin care tretmane po Biologique Recherche metodologiji.

Šta je lash lift?
– Lash lift je tretman kontrolisanog uvijanja prirodnih dlacica koji nam daju izgled uvijenih i vidno dužih trepavica. Razlog tome jeste to što se dlaka prelama u korenu, pa je prirodna dužina trepavice maksimalno iskorišćena.
Možete li nam opisati kako izgleda lash lift procedura?
– Procedura počinje konsulacijom kako bismo utvrdili kakav efekat klijent želi da postigne. Nakon toga temeljno se čisti regija trepavica i oka. Sledi fiksiranje prirodnih dlačica pomoću silikonskog lepka na tzv. jastučić koji nam služi za prelamanje dlake i stvaranje luka. Postoji nekoliko veličina jastučića koji se bira u odnosu na to kakav rezultat klijent želi.
Naredni korak je nanošenje prvog lifting seruma, pomoću kog se dlaka prelama u položaj koji smo izabrali. Nakon određene minutaze, koja zavisi od tipa dlake, nanosi se još jedan serum koji praktično neutrališe prvi serum i fiksira dlaku u pomenutom položaju.
Tretman se najčešće nastavlja farbanjem trepavica specijalizovanim farbama za predeo oko očiju, a na samom kraju, dlaka se neguje serumima za hidrataciju.
Čitav proces traje 40-50 minuta.

Pre i posle tretmana

Kako bi trebalo da se ponašamo nakon tretmana?
– Najvažnije je da se nakon tretmana trepavice ne kvase narednih 24 sata, a nakon toga, klijent može da obavlja sve uobičajene beauty i make-up korake.
Koliko dugo traje efekat?
– Efekat tretmana može biti postojan i do dva meseca, ali najlešće traje između mesec i mesec i po dana. Sve zavisi od tipa dlake trepavica – kod tanje dlake efekat je dugotrajniji, a kod deblje nešto kraći.
Da li kućnom negom mogu da se produže rezultati tretmana?
-Praksa je pokazala da serumi za negu i rast trepavica ne mogu da naškode tretmanu, a u nekim slučajevi efekat se čak i produžava.
Takođe sam primetila da je lash lift tretman podstakao rast prirodnih trepavica kod nekih klijentkinja. Neretko se dešava i da nakon dva ili tri tretmana zabeležimo poboljšanje gustine i do 50%. Razlog za ovakav napredak uglavnom je to što klijentkinje ređe koriste maskaru koja se neretko jako teško uklanja s trepavica pa dolazi do njihovog mehaničkog oštećenja.
Mogu li nakon tretmana da se koriste maskara i veštačke trepavice?
– Maskara se može koristi 24h nakon tretmana, kao i veštačke trepavice, ali lično nisam pobornik ekstenzija.
Koliko često bi trebalo raditi ovaj tretman?
– Tretman bi trebalo raditi na 40-50 dana, a u retkim situacija i na 30-35 dana (kod žena koje imaju deblju dlaku na trepavicama).

Postoji li bojazan od alergijskih reakcija na preparate koji se koriste tokom procedure?
– Kao što sam rekla, sam početak procedure podrazumeva konsultaciju. Ako klijent ima istoriju alergija uvek se preporučuje pach test na unutrašnjem delu zgloba ruke. Preparat koji se koristi za lifting ostavlja se do 10 minuta, pa ako se ustanovi da nema nikakvog eritrema, možemo da nastavimo s procedurom.
U našem salonu (Salon Salon) do sada nismo imali ni jedan slučaj alergijske reakcije na tretman. Međutim, malo je poznato da je ne tako mali broj žena alergičan na farbe za kosu, pa samim tim i na farbe za obrve i trepavice. Iako su blažeg sastava i prilagođene okoloočnoj regiji, i dalje mogu da izazovu reakciju. Tako da je pitanje o alergiji na farbe je obavezno pre tretmana. Ukoliko postoji, i dalje ćemo uraditi test za sam lifting, pa ako je sve ok nastavljamo s procedurom, ali preskačemo farbanje dlake.
Može li svako da uradi lash lift?
– Dužina trepavica jeste najbolji indikator da li je ovaj tretman pravi izbor za vas. Kod žena koje imaju izrazito kratke trepavice (oko 4,5 cm), lash lift možda nije najbolje rešenje. U svim drugim slučajevima, uvek je najbolje da isprobate tretman i da sami zaključite da li vam je koristan i koliko. Iz mog iskustva, 90% žena lash lift smatra life changing tretmanom, dok ostalih 10% (najčešće s baš kratkim trepavicama) smatra da mogu da žive bez ovog tretmana.

Da li je tretman bezbedan za trudnice i dojilje?
– Po mom mišljenju, jeste mada treba biti oprezan. Žene su u tom periodu dosta osetljive i mogu da odreaguju na različite sastojke pa je pach test neophodan. Trebalo bi imati u vidu i da je hormonalni status u tom periodu potpuno drugačiji što može da se odrazi na efekat tretmana. Recimo, meni su se tokom obe trudnoće trepavice ispravile, pa su tretmani bili neuspešni. Nakon porođaja opet su proradili.
Upravo zbog hormonalnog statusa savetujem ženama da ne rade ovaj tretman ni neposredno pre ili za vreme mesečnog ciklusa.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @allanaramaa
Foto: Instagram, Privatna arhiva

Podeli

Scroll to Top