Planirate da nadogradite trepavice? Evo šta treba da znate pre nego što zakažete tretman

Duge i guste trepavice oduvek su bile ideal kome sve žene teže, a imajući to u vidu beauty industrija razvila je niz dekorativnih i kozmetičkih proizvoda, kao i metoda, pomoću kojih se manje ili više efikasno može postići željeni cilj. Od maskara koje produžavaju, uvijaju i čine da trepavice vizuelno izgledaju gušće, preko seruma koji podstiču njihov rast, pa sve do upotrebe veštačkih trepavica, postoji zaista mnogo opcija koje možete da izaberete, a među njima se ubraja i nadogradnja.
Metoda koja je poslednjih godina veoma popularna zapravo je jedini način da nakon samo jednog tretmana postignete wow efekat koji traje nekoliko nedelja. Ova procedura omogućava vam da se svakog jutra probudite sa zavodljivim pogledom, a osim što ćete se osećati lepše, znatno će skratiti vašu jutarnju rutinu jer nećete morati da nanosite slojeve maskare, tačnije imate mogučnost da potpuno preskočite upotrebu ovog proizvoda. Profesionalno urađena nadogradnja učiniće da vam oči izgledaju veće i otvorenije, ali ako preterate kao rezultat možete dobiti efekat tužnih, umornih, pa čak i zavorenih očiju. Ukoliko razmišljate o tome da zakažete tretman, nastavite da skrolujete kako biste pripremljeni otišli u salon.

ŠTA JE NADOGRADNJA TREPAVICA I KOLIKO DUGO TRAJE?

Nadogradnja trepavica je procedura u okviru koje se na vaše prirodne trepavice ručno lepe veštačke, a uglavnom su u pitanju male svilene niti koje izgledaju prirodno ukoliko izaberete odgovarajuću dužinu i gustinu. Ovu metodu kod nas najčešće zovu metoda 1 na 1 ili svilene trepavice. Postoji i metoda ruski volumen u okviru koje se na svaku dlaku lepi nekoliko ekstenzija, doduše nešto tanjih, a kao rezultat se dobijaju gušće i duže trepavica.
Ako se dobro brinete o ekstenzijama i slušate savete koje ste dobili u salonu, efekat tretmana može trajati i do šest nedelja, a ne bi trebalo da traje manje od četiri nedelje. To svakako zavisi i od vaših prirodnih trepavica, a objašnjenje je vrlo jednostavno: nadogradnja se lepi za trepavice pa kako one izrastaju i otpadaju tako ispada i nadogradnja.

DA LI EKSTENZIJE MOGU DA NAŠTETE PRIORDNIM TREPAVICAMA?

Ne postoje dokazi o tome da nadogradnja može da našteti prirdnim trepavicama, pa ipak pojedini lekari upozoravaju da postoji mala opasnost od takozvane vučne alopecije, tačnije vaše prirodne trepavice mogu početi da otpadaju kao rezultat konstantnog opterećenja nadograđenim trepavicama. Ova pojava se u praksi gotovo nikad ne dešava jer bi bile potrebne godine loše i nepravilne nadogradnje da biste se suočili sa tim.

MOGU LI IZAZVATI IRITACIJU OČIJU?

Ekstenzije mogu da uzrokuju prolazno crvenilo koje nije opasno i lako se rešava kapima protiv crvenila, takozvanim vazokonstriktorima. Uvek je dobro da se raspitate o lepku i da izbegavate salone koji upotrebljavaju formaldehid, jer je reč o supstanci koja izaziva crvenilo, iritaciju i svrab. Za razliku od formaldehida, lepak na bazi butil cijanoakrilata ili oktil cijanoakrilata mnogo je bezbedniji.
Ukoliko prirodno imate suve oči ili nosite sočiva možda ćete osećati neprijatnost, a dobro rešenje je da već tokom tretmana koristite veštačke suze.

KAKO SE BIRA ODGOVARAJUĆA DUŽINA I GUSTINA EKSTENZIJA?

Prilikom izbora dužine i gustine trebalo bi da se savetujete sa stručnjakom, a najvažniji kriterijumi su oblik lica, izgled vaših prirodnih trepavica i efekat koji želite da postignete. Možda ćete želeti da imate trepavice poput sestara Kardašijan, ali ukoliko vaše prirodne trepavice nisu dovoljno jake, to im dugoročno može naneti štetu. Takođe, naglasili smo vam da ukoliko preterate, kao rezultat možete dobiti tužne i umorne oči, pa poslušajte savet stručnjaka pre nego što odredite odgovarajuću dužinu i gustinu.

ODRŽAVANJE NADOGRAĐENIH TREPAVICA

Za početak, ne bi trebalo da se tuširate izmeđi 12 i 24 sati nakon tretmana jer će ekstenzije početi da otpadaju ukoliko budu dugo izložene pari ili ih nakvasite. Savet o tome koliko bi trebalo da izbegavate tuširanje daće vam stručnjak u salonu jer sve zavisi od toga koji se lepak koristi prilikom postavljanja ekstenzija. Neposredno posle tretmana izbegavajte i dodirivanje trepavica jer će im to naštetiti.
Kasnije bi proizvode za skidanje šminke s očiju na bazi ulja trebalo da zamenite formulama na bazi vode. Natopite tufer odgovarajućim preparatom i laganim pokretima ka dole skinite šminku s kapka. Izbegavajte trljanje i povlačenje napred-nazad.

Bioderma – Sensibio H2O miceralna voda
Neutrogena – skidač šminke s očiju bez ulja

Nanošenje maskare takođe se ne preporučuje kada imate nadogradnju, jer ćete prilikom skidanja maskare sigurno oštetiti ekstenzije koje će kasnije brže otpadati. Ako vam se nakon tuširanja ili spavanja trepavice zapetljaju, lagano ih rasčešljajte čistom četkicom za obrve. Trudite se da spavate na boku ili na leđima kako bi se što manje zapetljale tokom noći, a upotreba svilenih umesto pamučnih jastučnica biće takođe od koristi jer je svila nežnija prema ekstenzijama.

Ovaj tekst je originalno objavljen na našem portalu 21. septembra 2020. godine.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @chloebbbb
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top