Svi modeli famerica koje ćemo nositi u 2022. godini

Bez obzira na to kakav je vaš stil odevanja i kojoj generaciji pripadate verujemo da u svom ormaru imate bar jedan par omiljenih farmerica koje nosite ove zime. I ne brinite, nećemo vam reći da ih se odreknete samo zato što nisu po poslednjoj modi. Svaki model farmerica svojevrsni je klasik sa kojim ne možete da pogrešite, a kako se trendovi konstantno vrte u krug kupovina novog para uvek se isplati, sve dok odgovara vašem tipu građe.
To svakako ne znači da ne volimo da pratimo novitete u svetu jeansa, a svaka godina uvek nam donese bar nekoliko uzbudljivih trendova. Nekada su u pitanju samo suptilne promene već postojećih it modela, nekada se na radaru nađu potpuno novi krojevi, a na nama je da odlučimo hoćemo li ih implementirati u sopstveni stil. Kada je reč o trendovima za 2022. godinu, već sada se izdvojilo šest modela za koje smo sigurni da će ostati aktuelni u narednih 12 meseci. Našu listu najpoželjnijih farmerica napravili smo na osnovu modela prikazanih u dizajnerskim kolekcijama za proleće/leto 2022, a uzeli smo u obzir i sve modele koji su trenutno popularni među modnim influenserima. Nastavite da skrolujete.

LOOSE & RIPPED

@tamara

Farmerke opuštenih silueta i širokih nogavica već neko vreme nalaze se na vrhu liste najpoželjnijeg jeansa, a iako ne možete da pogrešite ni sa jednom verzijom ovog modela, u 2022. godini najaktuelnije će biti pocepane opcije.

RAG&BONE,
farfetch.com

H&M,
cena: 3.199 din.

ZARA,
cena: 2.590 din.

DUBOK STRUK + ŠIROKE NOGAVICE

@monikh

Ovaj model ne razlikuje se mnogo od prethodnog, ali mu dubok struk daje nešto formalniju notu pa ćete ga lakše kombinovati u različitim prilikama.

MANGO,
cena: 3.990 din.

MASSIMO DUTTI,
cena: 4.990 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

LOGOTIP

@xeniaadonts

U poslednje vreme sve veći broj dizajnerskih kuća odlučuje se za eksplataciju svojih monograma ili logotipova na različitim komadima odeće i aksesoara, stoga nas ovaj trend nije ni malo iznenadio.

BALENCIAGA,
net-a-porter.com

OFF-WHITE,
farfetch.com

VETEMENTS,
farfetch.com

RAVNE NOGAVICE

@tylynnnguyen

Ovaj klasičan kroj, na koji smo u jednom periodu potpuno zaboravili, polako se vraća u modu. Ravne nogavice bile su na radaru i prošle godine, ali će tek u ovoj dostići zenit popularnosti. Ako želite da ih nosite u duhu sezone, birajte modele koji su za broj duži od vaše veličine.

LEVI`S,
cena: 10.493 din.

MASSIMO DUTTI,
cena: 4.990 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

NIZAK STRUK

@smythsisters

Hteli to da priznamo ili ne, Y2K trend sve više uzima maha, a jedan od dokaza za to su farmerke spuštenog struka. Modeli koji smo poslednji put nosili pre 10-ak godina ponovo su aktuelni, a kako stvari stoje ostaće na modnom radaru bar nekoliko sezona.

H&M,
cena: 3.199 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

THE ATTICO,
net-a-porter.com

TAMNI TEKSAS

@lindatol_

Tamni teksas takođe se vraća na velika vrata, a nama se ovaj trend dopada jer nam dopušta da zadržimo smart look čak i u farmerkama. Teget modeli mogu biti savršen izbor i za odlazak u kancelariju, pod uslovom da vaša kompanija dozvoljava nešto opušteniji dress code.

DIESEL,
cena: 17.990 din.

RAEY,
matchesfashion.com

MASSIMO DUTTI,
cena: 4.990 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @tamara
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top