Tako to rade Francuskinje: Detoksikacija grožđem

Detoksikacija organizma mnogima može zadavati glavobolju, ali su zato praktične Francuskinje osmislile jednostavno rešenje. Od 1927. godine i otvaranja prvog spa centra u toj zemlji, pa sve do danas mnoge dame opredeljuju se za jednostavan program čišćenja organizma tokom kojeg tri dana jedu samo različite vrste grožđa. Istraživanje o dobrobitima ove sjajne metode 1990. godine sprovelo je udruženje Terre Vivante koje ju je testiralo na 500 ljudi od kojih je 90 odsto njih nakon 72 sata osećalo pozitivne promene. Imali su više energije dok je njihova koža izgledala blistavije. Čak je i Mathilde Thomas, osnivač kozmetičkog brenda Caudalie čitavo poglavlje svoje knjige The French Beauty Solution posvetila detoksikaciji grožđem.
– 100g grožđa sadrži između 78 i 82g vode, oko 17g ugljenih hidrata (uglavnom glukoze i fruktoze) i manje od 1 procenat proteina. Grožđe je takođe puno vitamina i minerala uključujući mineralne soli koje alkalizuju naš organizam dok je visok procenat vitamina E odličan za našu kožu – tvrdi Thomasova.
Da biste krenuli u detoksikaciju grožđem potrebno je da pripremite svoj organizam tako što ćete nedelju dana jesti voće, povrće i žitarice sa celim zrnima. Tek nakon toga možete krenuti u proces.
Tokom detoksikacije potrebo je da jutro započnete sokom od grožđa koji ćete sami napraviti tako što ćete u blenderu samleti grožđe uz malo vode. Nakon toga, tokom dana je potrebno da jedete isključivo grožđe u malim porcijama, a potrudite se da nabavite što različitije sorte ovog voća. Za vreme detoksikacije možete piti vodu ili zeleni čaj. Takođe, trebalo bi da izbegavate treninge jer mogu izazvati glavobolju.
Nakon tri dana osećaćete velike boljitke u svom organizmu, a spremite se i za pozitivne promene na vašoj koži.

Foto: servingjoy.com

Podeli

Scroll to Top