Teksas se vratio u velikom stilu, evo kako ga nose modne insajderke

Mada volimo trendove sa modnih pista (i redovno ih pratimo), odavno smo naučili lekciju da je ono što vidimo na revijama jedno, a stvarni život drugo te da ne nađu svi komadi put do potrošača. Najbolji primer za to su trenutno aktuelne transparentne haljine od tila ili mikro šortsevi koji se ne razlikuju mnogo od veša. Iako odlično izgledaju na pisti ili Instagram fotografijama, činjenica je da ih niko od nas neće poneti. Međutim, kada na modnim pistama glavnu ulogu preuzme praktični teksas, odmah je jasno da će biti opšteprihvaćen. Ovakav scenario potpuno je logičan ako imamo u vidu da je ovo jedan od retkih materijala koji odlično funkcioniše tokom svih godišnjih doba, a sve češće i prilika. Ako izuzmemo odlaske na glamurozne događaje ili venčanja, komadi od džinsa smatraju se prihvatljivim u gotovo svim prilikama – od odlaska na posao, preko šetnje vikendom do večernjih izlazaka. Upravo ova svestranost čini teksas tako praktičnim, svejedno da li se radi o klasičnim plavim farmerkama, topovima, suknjama, jaknama ili bilo kojim drugim komadima koji su zauzeli važno mesto u kolekcijama brendova Chloé, Bottega Veneta, Altuzarra, Givenchy, Bally i mnogim drugim. Očekivano, influenserkama nije trebalo mnogo vremena da uskoče u denim komade, a ni high street brendovima da izađu sa svojoj ponudom.
Verujemo da ste i vi već dodali u svoj ormar (ili na shopping listu) makar jedan komad od ovog materijala, a u nastavku pogledajte kako novi trend nose modne insajderke.

JAKNE

Već smo vam pisali o tome da su teksas jakne jedan od najpopularnijih modela ove godine, ali nećete pogrešiti ni sa mantilom ili sakoom od ovog materijala. U ponudi je veliki broj odličnih modela za svaki budžet pa će jedini problem biti odlučiti se za samo jedan.

INJournal predlozi

DENIM ON DENIM

Double denim ili all denim kombinacije poslednjih meseci konstantno viđamo i na društvenim mrežama i na ulici. Dok je ranije ova kombinacija uglavnom podrazumevala spoj jakne i farmerica, ovog puta ikone stila znatno su inventivnije pa kombinuju košulje, prsluke, korsete, suknje, šortseve i druge komade.

INJournal predlozi

KARGO DETALJI

Y2K trendovi ostaju aktuelni i u 2023. godini, a sa njima i kargo komadi. Dok su kraj prošle godine obeležile kargo pantalone, ovog puta veliki džepovi nose se i na farmerkama, jaknama i suknjama.

INJournal predlozi

SUKNJE

Dugačke teksas suknje već neko vreme nalaze se na samom vrhu liste najpopularnijih komada, a modni svet polako osvajaju i midi i mini modeli.

INJournal predlozi

TOP

Ako želite stajling po poslednjoj modi, birajte topove od teksasa koje možete poneti u double denim varijanti, ali i u paru sa bilo kojim drugim materijalom.

INJournal predlozi

MAGDA BUTRYM,
mytheresa.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @sofiamcoelho, @emilisindlev
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top