Testirali smo omiljeni drogerijski puder za masnu kožu, a ovo su naši utisci

Odavno smo naučili lekciju da se tajna besprekornog make-up looka nalazi u njegovoj bazi, tačnije u izboru odgovarajućeg tečnog pudera. Ukoliko omanemo s make-up podlogom čak i najsavršenije našminkane oči ili idealan odabir ruža neće moći da poprave situaciju. Naš ten izgledaće neuredno i to će biti prvi utisak koji ćemo ostaviti. Nasuprot tome, uz pravi izbor podloge, eventualne make-up greške neće biti uočljive, a osim toga, kada imamo savršen ten dovoljno će biti da nanesemo samo malo rumenila, maskare i sjaja za usne.

U prilog tome najbolje govori broj proizvoda za korigovanje izgleda kože lica koji su prisutni na tržištu. Tečne podloge obično obećavaju: savršeno prekrivanje svih nepravilnosti, neprimetno korigovanje, glatku kožu, ujednačen ten, negujuće sastojke… Spisak bonusa prilično je dug, pa se nekada pitamo da li je sve to uopšte moguće? Odgovor je potvrdan, ali samo pod uslovom da pronađemo tečni puder koji će zadovoljiti specifične potrebe naše kože. Međutim, ako imamo u vidu da nas na policama parfimerija i drogerija očekuje na desetine različitih proizvoda, to nije lak zadatak. U takvim okolnostima uvek je najbolje okrenuti se bestseller proizvodima koje s razlogom koriste milioni žena širom sveta, a ako pritom imamo i odlične recenzije šminkera i beauty entuzijasta onda smo osvojili bingo.

Upravo su odlične recenzije i činjenica da se već godinama nalazi na listama omiljenih make-up podloga bili glavni razlozi zbog čega smo na početku jesenje sezone za vas testirali Maybelline Fit Me Matte + Poreless tečni puder.
Kao što po imenu možete da naslutite, ova podloga namenjena je osobama s normalnom, kombinovanom i masnom kožom. Reč je o puderu s mat završnicom prirodnog izgleda, a njegov dodatni bonus je to što prekriva proširene pore i pruža tako željeni blur efekat.

TEKSTURA
Ono što smo na prvi pogled primetili jeste da Maybelline Fit Me Matte + Poreless tečni puder ima prilično laganu formulu u odnosu na druge podloge s mat završnicom, ali to je i njegova najveća prednost. Tekstura pudera je takva da se lepo stapa s kožom i veoma se lako nanosi. Možete ga staviti uz pomoć beauty blendera, četkice ili prstiju, važno je samo da ga ravnomerno razmažete. Veoma je prijatan na koži, pa možete da ga nanosite u više slojeva. U tankom sloju obezbediće diskretnije pokrivanje i ujednačavanje tena, dok će naredni sloj prekriti crvenilo, fleke i druge nepravilnosti zbog čega je pogodan i za dnevne i za večernje prilike. Ono što je takođe važno napomenuti je da je njegova formula sa glinom nekomedogena.

VELIKI IZBOR NIJANSI
Kada govorimo o kriterijumima koji moraju biti zadovoljeni prilikom izbora odgovarajućeg pudera, dva su najvažnija – tekstura i boja. Za početak bi trebalo da znate da boja tena nije ravnomerna na celom licu, pa je prilikom izbora odgovarajuće nijanse potrebno testirati puder na viličnoj kosti. Boja koja se podudara s bojom tena na tom delu lica je vaša boja. U našem slučaju nijansa 130 Buff Beige pokazala se kao pravi izbor, a ovaj tečni puder na našem tržištu dostupan je u 12 različitih nijansi koje su prilagođene različitim tonovima i podtonovima tena ljudi s naših prostora, pa je izuzetno pojednostavljen proces potrage za idealnom nijansom. To u praksi znači da će se puder savršeno stopiti sa vašim tenom i pružiti potpuno prirodan izgled.

POSTOJANOST
Još jedan bitan faktor jeste postojanost. Svima nam se bar jednom desilo da nam ten izgleda besprekorno prvih pola sata nakon nanošenja pudera, a potom sledi – prosijavanje, sakupljanje pudera u fine linije i bore, stvaranje grudvica… Upravo je ovo razlog zbog kog nam se ovaj puder najviše dopada. On se satima zadržava na licu zbog čega je savršen izbor za zaposlene žene koje po pravilu napuštaju svoj dom ujtru, a vraćaju se uveče. Ovakva svojstva Maybelline Fit Me Matte + Poreless puder duguje prvenstveno činjenici da sadrži glinu. Ukoliko imate masnu kožu verovatno ste do sada isprobali ovaj sastojak u skincare preparatima, a podjednako je delotvoran i u make-up proizvodima. Glina pomaže u apsorpciji ulja zbog čega sprečava pojavu neželjenog sjaja i efikasno prikriva nesavršenosti.

Napomena za kraj: Maybelline Fit Me Matte + Poreless tečni puder testirali smo tokom sedam dana, a naš fokus bio je na tri glavna kriterijuma, kojima se uvek rukovodimo prilikom izbora tečne podloge – tekstura, nijansa i postojanost. Što se nas tiče ovaj poznati i voljeni tečni puder opravdao je sva očekivanja i nećemo ga menjati.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Petar Đorđević

Podeli

Scroll to Top