„The New Look Revolution“ – nova knjiga o razvoju modne kuće Dior

Za sve ljubitelje francuske mode, stiže odlična vest. Novi naslov „The New Look Revolution“, autora Jeromea Gautiera, prati fenomen kuće Dior. U ovom zanimljivom deli nalaze se fotografije slavnog Patricka Demarcheliera, Sarah Moon, Richarda Avedona i drugih legendarnih majstora modne fotografije.
Kao što je već poznato, 6. juna u muzeju Christiana Diora u Granvilleu otvorena je izložba posvećena modnoj revoluciji koju je pokrenuo veliki modni majstor svojom kultnom kolekcijom iz 1947. godine.
Otvoranje izložbe obiležila je i vest o novoj knjizi posvećenoj upravo tom ključnom trenutku u istoriji mode kad je Christian Dior 12. februara 1947. predstavio svoju znamenitu kolekciju. Upravo su te siluete, proizašle iz kreativnog genija Christiana Diora, zauvek promenile odnos javnosti i ostalih dizajnera prema ženskom telu.
U knjizi će se naći fotografije kultnih modnih fotografa, a svoje mesto našli su i neki radovi Rafa Simonsa. Ovo delo će se u prodaji naći 17. novembra, a najveći fanovi ove modne kuće moći će da je rezervišu već sada putem web sajta izdavača Rizzoli.

1p d 18615

Podeli

Scroll to Top