Toni Matičevski: Makedonski dizajner koga vole Olivia, Kim i Solange

Kada vidite Oliviu Palermo kako sigurno korača u garderobi karakterističnog geometrijskog kroja, znajte da na sebi ima komade australijskog dizajnera makedonskog porekla Tonija Matičevskog. Modna ikona rado bira neobične kreacije talentovanog umetnika za važne događaje kao što je recimo Nedelja mode u Njujorku. Na njenom blogu se takođe nalaze fotografije na kojima je ponela komade čuvenog Makedonca.

1p tm 7815

Prepoznatljiv stil Matičevskog odlikuju neobični konstrukcijski elementi dok krojevi istovremeno ističu žensku siluetu. Volani, simetrija i volumen odlika su njegovog rada, a odeća je prilagođena i za svakodnevicu, ali i za glamurozne prilike. Sam Toni neskromno tvrdi da kada žena koja nosi njegov model uđe u bilo koju prostoriju ne može, a da bude neprimećena. Umetnik poreklom iz Bitolje, završio je studije dizajna u Australiji, a nakon fakulteta radio je dve godine sa Donnom Karan. Sopstveni brend osnovao je 1999. godine i do sada je više puta izlagao na nedeljama mode u Melburnu i Sidneju, ali i Njujorku gde ga je videla svetska elita.

2p tm 7815

Osim Olivie, rad Matičevskog obožavaju i Solange Knowles koja se nedavno na partiju „Moet Nectar Imperial Rose x Marcelo Burlon“ u Njujorku pojavila u njegovoj crno-beloj haljini. A i Kim Kardashian je imala priliku da nosi Tonijev roze komplet.

3p tm 7815

Postoje dve linije sa potpisom ovog umetnika – MATICEVSKI i MATICEVSKI SWEETHEARTS, a osim garderobe izrađuje i kostime za pozorišne i baletske komade i to najčuvenijih teatara u svetu.

Foto: Instagram, tonimaticevski.com, oliviapalermo.com

Podeli

Scroll to Top