Modne prognoze govore da će torbe ovog brenda biti najtraženije u 2023. godini

Kada govorimo o klasičnim dizajnerskim torbama, modeli kuće Saint Laurent uvek su na našoj listi. Smatramo ih podjednako vanvremenskim poput torbica koje dolaze sa potpisom brendova Chanel, Dior, Hermès ili Celine i verujemo da zaslužuju podjednaku pažnju. Naše mišljenje dele i mnoge modne influenserke koje u poslednje vreme sve češće nose torbe ovog brenda, a u prilog tome najbolje govori činjenica da je njihov novi model Icare obeležio proteklo leto i jesen. S druge strane, statistički podaci govore da je u poslednjih 12 meseci pretraga Saint Laurent torbi na internetu porasla za 30%, a kada sve ovo imamo u vidu, onda nas ne čude modne prognoze po kojima će torbe ovog brenda biti najtraženije u 2023. godni.

Prvi YSL modeli nastali su 1961. godine, kada je brend i osnovan, a čuveni kreator imao je cilj da kupcima pruži kvalitetne, praktične i dugovečne torbe. Šest decenija kasnije, njegovu viziju uspešno nastavlja aktuelni kreativni direktor Anthony Vaccarello, a francuska kuća odavno je postala simbol prefinjene estetke. Većina modela ima jednostavne siluete, izrađene su od kvalitetnih materijala i neretko na sebi imaju ikonični logotip brenda, a mi vam u nastavku predstavljamo 16 modela za koje bi trebalo da znate.

ICARE

Trenutno najaktuelniji model proizvodi se u Italiji od najkvalitetnije teleće kože, a može da se nosi sa otvorenim ili zatvorenim stranicama za malo više strukture. Legendarni monogram je naravno glavna zvezda, a u samoj torbi dobijate i jednu manju poput nesesera.

COLLEGE

Prošivena torba u obliku koverte spada u jedan od najsvestranijih modela ovog francuskog brenda. Ukrašena je i već pomenitim logotipom, a iako dolazi u mnogo različitih nijansi, najpamentinije je uložiti novac u crnu ili nude varijantu.

LOULOU

Jedna od najprepoznatljivijih tašni brenda ne razlikuje se mnogo od prethodnog modela, a ime je dobila po Loulou de la Falaise, bliskoj prijateljici i muzi Yves Saint Laurenta.

SOLFERINO

Solferino torba lansirana je 2020. godine i od tada je redovno gledamo na Instagramu. Model nam se dopada jer ne odstupa od tradicionalne estetike brenda, a ipak dolazi sa malim twistom.

LE 5 À 7

Torbe na rame sa kratkim kaišem već nekoliko sezona nalaze se na modmom radaru, pa nas trenutna popularnost ove lepotice ni malo ne čudi. Sve zalihe 5 à 7 modela vrlo brzo se rasprodaju u online shopovima zbog čega nije uvek lako doči do ove lepotice.

MANHATTAN

Model koji je podjenako prikladan i za dnevne i za večernje izlaske dobio je ime po njujorškom okrugu koji nikad ne spava. Reč je o jednoj od najsvedenijih i najotmenijih torbi ovog brenda.

LOU

Jedan od najpraktičnijih modela za svaki dan ispirisan je torbom za foto-aparat, a možete ga pronaći u gotovo svakoj boji koju možete da zamislite. Mada je pristupačnija od ostalih tašni, njena cena ipak nije zanemarljiva.

NIKI

Ova torba namenjena je ženama u pokretu, a njena glavna karakteristika je prostrana unutrašnjost. Model ima retro vibe, a poseban šarm daje mu logotip brenda.

KATE

Zbog male veličine i delikatnog izgleda, Kate je idealna tašna za večernje prilike. U skladu sa tim, krase je i metalna kićanka u boji zlata, kao i kultni logotip.

SUNSET

Glavna karakteristika ove torbe je to što je mnogo prostranija nego što se to na prvi pogled čini. Dolazi u dve verzije – sa ručkom i bez nje.

KAIA

Još jedna nova torba brenda ime je dobila po jednoj od trenutno najpopularnijih manekenki Kaji Gerber, koja je već dugo muza aktuelnog kreativnog direktora.

LE MAILLON

Ova torba lansirana je 2021. godine, a njeno ime u prevodu znači vez. U pitanju je jedan od najelegantnijih modela za koji se očekuje da će steći veliku popularnost u narednim godinama.

UPTOWN

Odličan model za večernje izlaske i plesni podijum, a klase ga dva glavna obeležja ovog brenda – poklopac inspirisan kovertom i Saint Laurent logotip.

SAC DE JOUR

Torba koja je lansirana 2013. godine, u vreme kada je Hedi Slimane bio kreativni direktor kuće, odavno je stekla kultni status i postala jedan od omiljenih modela među poslovnim ženama.

LE CARRÉ

Prefinjena i praktična torba veoma je prostrana i savršen je izbor za sve ljubitelje minimalizma.

CASSANDRA

Elegantna torba pravi je simbol francuske estetike, a podjednako je pogodna i za dnevne i za večernje varijante.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @juliesfi
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top