Sedam modela torbi koje će obeležiti predstojeću zimu

Svejedno je da li se oblačimo za važan događaj ili neobavezno piće sa prijateljicama, jedina stvar oko koje nikada ne pravimo kompromis jesu torbe. U krajnjoj liniji, odavno smo naučili lekciju da mudar izbor torbe može da preokrene čak i najjednostavniji outfit, a da ne govorimo o tome da je to jedan od onih aksesoara bez kojih ne možemo da zamislimo izlazak iz kuće. Zbog toga, uvek volimo da budemo u toku sa trendovima i da znamo u koje bi modele trebalo ulagati novac, a koje bi trebalo da zaobiđemo.

Za razliku od konfekcijske odeće ili nakita, trendovi u svetu torbi često se smeđuju brže nego što bismo to želeli, posebno ako imamo u vidu da je za kvalitetnu torbu uvek potrebno izdvojiti malo više novca. Tako se dešava da se oko određenih dizajnerskih modela stori ogroman hype, a onda nestanu takoreći i pre nego što su se pojavile. S druge strane, postoji i niz modela koji su izdržali test vremena, poput Lady Dior, Chanelovog Classic Flaps modela ili Hérmesovih Birkin ili Kelly torbi. Međutim, najprivlačniji modeli uglavnom su oni koji mogu da premoste jaz između trenutne i vanvremenske privlačnosti. Na umu su nam Saint Laurent modeli CollegeMatelassé i Loulou, Chanelova 22 ili Celine Triomphe torba.

U skladu sa našom opsesijom torbama, pregledali smo kolecije za predstojeću zimu i otkrili sedam modela koji će biti najaktuelniji u narednim mesecima. Ovog puta nismo stavljali fokus na brendove i it modele već na siluete.

Oversized torbe od prevrnute kože

Predimenzionirane torbe definitivno su jedan od najvećih trendova ove godine, a sa dolaskom zime poseban fokus biće na modelima od prevrnute kože. Iako možda neće biti najpraktičniji izbor u danima kada padaju kiša ili sneg jer znamo da voda uništava osetljivi antilop, ali će zato svakom stajlingu dati šik vajb.

INJournal izbor

Torbe sa krznom

Ono što je tokom leta torba od rafije, to je za vreme zime torba od krzna. Iako su ovi modeli uvek poželjni kad temperatura padne ispod nule, predstojeće sezone neće biti samo klasik sa kojim ne možemo da pogrešimo već i jedan od vodećih trendova.

INJournal izbor

SAINT LAURENT,
mytheresa.com

Oštre linije

Neočekivani geometrijski oblici u paru sa oštrim linijama definitivno su sledeća velika stvar u svetu torbi. Ovaj trend pokrenuo je brend Prada sa svojim trapezastim modelima, ali su se brzo priključile i druge dizajnerske kuće, među kojima je Acne Studios ponudio najoriginalniji model. Odličan su izbor za sve koji žele torbicu po poslednjem trendu, koji će svakako ostati prisutan i u narednim sezonama.

INJournal izbor

ACNE STUDIOS,
mytheresa.com

Modeli u obliku polumeseca

Ovaj trend prisutan je već nekoliko sezona i, po svemu sudeći, neće nas brzo napustiti. Nama se torbe u obliku polumeseca dopadaju jer su istovremeno šik i vanvremenske, a pritom su dostupne u svim mogućim veličinama i bojama tako da svako može da pronađe model po svojoj meri.

INJournal izbor

BOTTEGA VENETA,
mytheresa.com

Asimetrične torbe

Asimetrični modeli biće još jedan big thing ove zime, a za sada najpopularniji model dolazi sa potpisom brenda The Row.

INJournal izbor

BOTTEGA VENETA,
mytheresa.com

Clutch torbe

Clutch torbe uvek su na radaru za vreme party sezone, međutim, ovog puta dolaze u nešto drugačijem izdanju. Da budemo precizniji, većih su dimenzija nego obično, pa u njih možemo da stavimo sve što nam je potrebno, i mahom su izrađene od kože.

INJournal izbor

BOTTEGA VENETA,
mytheresa.com

Kroki modeli

Ovaj trend nas posebno raduje jer torbe sa kroki efektom uvek izgledaju skuplje od njihove cene. Naravno, najpopularniji su modeli sa potpisom Saint Laurent i Victoria Beckham, ali odlične opcije naći ćete i u ponudi high steet kuća.

INJournal izbor

VICTORIA BECKHAM,
mytheresa.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @anoukyve, @xeniaadonts
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top