Četiri načina da nosite total denim kombinacije u duhu nove sezone

Ako ste početkom milenijuma pasionirano pratili američku pop scenu, verovatno vam je prva asocijacija na pomen double denima pojavljivanje Britney Spears i Justina Timberlakea na dodeli Amrican Music Awards 2001. godine u total denim looku. Haljina tadašnje muzičke zvezde i Justinovo odelo u paru sa kaubojskim šeširom danima su bili tema u gotovo svim glossy i lifestyle medijima, a njihovo izdanje vremenom je steklo status jednog od najupečatljivijih red carpet momenata u istoriji pop kulture.

Fast forward u 2022. godinu i double denim outfiti ponovo su jedan od najpoželjnijih trendova što je potpuno logično ako imamo u vidu da već mesecima unazad vlada opsesija Y2K modom. Mada ovu kombinaciju mnogi još uvek smatraju hrabrom, zapravo je jedan od najpraktičnijih načina da dobijete efektan stajling sa potrebnom dozom retro šarma. Ukoliko ste već zavoleli koordinantne setove ili imate običaj da nosite monohromatske oufite, znajte da i all denim trend donosi slične modne poene pa nema razloga da ga ne isprobate.
Iako ove kombinacije obično podrazumeva spoj farmerica i teksas jakne, uz eventualni dodatak bele majice ili nekog crvenog detalja, zapravo postoji mnogo načina da nosite double ili total denim outfite. Mi vam u nastavku donosimo četiri predloga.

Chic & classy

Stari dobri spoj teksas jakne i farmerica verovatno je najlakši način da ponesete ovu outfit formulu. Ukoliko želite da izbegnete monotoniju, birajte jakne malo drugačijeg kroja ili sa patchwork detaljima, kao što su to uradile influenserke na fotografijama koje upravo gledate.

Naš predlog:

Košulja kao alternativa

Verujemo da već znate da je košulja odlična alternativa jakni, a osim u kombinaciji sa farmerkama odlično izgleda i u paru sa suknjom. Naravno, ovaj stajling uvek možete nadograditi jaknom ili kaputom.

Naš predlog:

MASSIMO DUTTI,
cena: 7.490 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 7.490 din.

Prsluk ili mantil

Odlična zamena za jaknu mogu biti i prsluci ili mantili. Ova opcija najbolje izgleda u paru sa belom košuljom, majicom ili crop topom.

Naš predlog:

H&M,
cena: 6.999 din.
H&M,
cena: 4.499 din.

Extravaganza

Ako želite stajling po poslednjoj modi, birajte teksas korsete koje možete poneti uz farmerke (odlična opcija je kargo kroj ) ili maksi suknje. Još bolja varijanta je da outfit nadogradite aksesoarima ili jaknom od istog materijala.

Naš predlog:

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @weworewhat
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top