Trendovi u bojenju kose koji će vladati ovog proleća

Prolećnu sezonu po pravilu uvek obeleže nešto raskošnije boje kose, koje naginju boho estetici sa obiljem pramenova koji se mogu izvlačiti različitim tehnikama ili prelivima koji naglašavaju prirodni sjaj vlasi. Sada je pravo vreme da osvežite svoju frizuru, a u nastavku pogledajte 4 hair color trenda koja će sigurno dominirati predstojeće sezone!

1. Prirodna nijansa

1k 13216

Trendove u bojenju kose često diktiraju modni dizajneri na čijim se revijama, osim garderobe, prezentuju i vodeći beauty look-ovi. Za proleće 2016. Derek Lam, Acne i Zimmerman predložili su devojkama da zaborave na farbanje i slobodno biraju svoju prirodnu nijansu, a mnogi frizeri se slažu sa njima.

2. Strobing u kosi

2k 13216

Mada se termin strobing uglavnom vezuje za makeup, istu tehniku koriste i frizeri. Reč je o pramenovima koji naglašavaju određene delova kose, i to na način da izgleda kao da na odabrane delove pada sunčeva svetlost. Ovo je izvrsna tehnika kada želite da blago posvetlite kosu.

3. Layage

3k 13216

Layage je najnoviji metod posvetljivanja i senčenja kose koji naglašava naš oblik frizure i deli pramenove u glavne sekcije, dok se boja širi i prepliće na samim krajevima kose. Tehnički, layage je suptilnija verzija ombrea i može se koristiti za stvaranje prirodnih, suptilnih tonova ili jednostavno za osvežavanje kose.

4. Ronze

4k 13216

Ronze je bakarna boja sa dodatkom zlatnog sjaja. Ova super-sjajna nijansa ima u sebi naznake crvenkaste i kestenjaste, a još prošle sezone nosile su je mnoge glumice poput Julianne Moore ili Eme Stone. Važno je znati da ova boja kose ne stoji dobro svakome, pa zato dobro razmislite pre nego što se odlučite za bakarni sjaj u kosi.

Foto> Instagram/@how_about_mina, @mirandakerr, @bprsocial, @gisele

Podeli

Scroll to Top