Trenutno najpopularniji aksesoari za kosu uz koje ćete lako izbeći bad hair day

Kada je reč o modi, aksesoari su naša omiljena tema, naročito ako se radi o ukrasima za kosu koji uvek imaju dvostruku funkciju – osim što zaokružuju svaki stajling, neretko su pravi spas kada želimo da izbegnemo bad hair day. Svi znamo da uz adekvatan izbor šnalica, rajfova ili gumica, za svega nekoliko minuta možemo da napravimo besprekornu frizuru dok nam feneriranje ili uvijanje kose oduzima mnogo više vremena.
Mada se povratak snala, rajfova i scrunchies gumica početkom prošle godine činio kao samo pronalazan trend, koji će svima brzo dosaditi, ispostavilo se da ćemo još dugo nositi ove modne dodatke, baš kao što ni opsesija trendovima koji su vladali devedesetih godina neće još dugo prestati. Pored pomenutih aksesoara, ove godine je vreme provedeno u karantinu uzelo danak, pa su ponovo postale aktuelne plastične štipaljke, koje smo do skoro nosili samo dok se tuširamo ili skidamo šminku, a nova sezona vratila nam je i trend ukrasnih marama.
U nastavku vam donosimo pregled trenutno najpopularnijih aksesoara za kosu uz koje ćete lako ovog leta izbeći bad hair day.

RAJF

@jessiekass

Kada je Miuccia Prada uvrstila rajfove u svoju kolekciju za jesen/zimu 2018/19, svima je bilo jasno da će se ovaj trend zadržati duže od jedne sezone. Ubrzo su rajfovi postali važan deo kolekcija i dizajnerskih i high street kuća, a ovog leta birajte razigrane printeve, pastelne boje ili modele od jute i rafije.

H&M,
cena: 1.199 din.

 

BERSHKA,
cena: 399 din.

ACCESSORIZE,
cena: 3.000 din.

PLASTIČNE ŠTIPALJKE

@queenofjatlags

Ne znamo kada se to tačno dogodilo, ali poslednjih meseci nam je nekako u redu da plastične štipaljke nosimo i van tuš kabine, a mnoge modne blogerke pokazale su nam da se odlično slažu uz sve letnje stajlinge, pa čak i poslovne. U zavisnosti od frizure možete pokupiti čitavu kosu ili samo prednji deo i dobićete ultimativnu chic frizuru za leto 2020.

PARFOIS,
cena na upit

PARFOIS,
cena na upit

ACCESSORIZE,
cena: 600 din.

SCRUNCHIES GUMICE

@taylranne

Mada ih naša omiljena TV ikona Carrie Bradshaw nije volela, poslednjih sezona imali smo priliku da se uverimo da scrunchies gumice itekako mogu biti pun pogodak. Svejedno da li ćete kosu pokupiti u konjski rep ili u nisku punđu, hoće li vam razdeljak biti na sredini ili sa strane, scrunchies gumice daće vašoj frizuri potpuno novu dimenziju.

BERSHKA,
cena: 749 din.

STRADIVARIUS,
cena: 749 din.

ŠNALE

@leoniehanne

Ne postoji aksesoar koji vam daje više prostora za eksperimentisanje od šnala. Želite li minimastički izgled – stavite jednu snalicu sa strane. Ukoliko ste modni maksimalista, vežite kosu u rep i poređajte 10 šnala duž čitavog skalpa. Mogućnosti za kombinovanje su beskonačne, a krajnji rezultat zavisi samo od vašeg ukusa i trenutnog raspoloženja.

H&M,
cena: 1.699 din.

BERSHKA,
cena: 749 din.

GUCCI,
matchesfashion.com

MARAME

@moderosaofficial

Trend koji su obožavale Jane Birkin i Jackie Kennedy, aktuelniji je nego ikad pre. Iako smo marame na glavi do skoro gledali samo na starim fotografijama, danas gotovo da ne postoji modna influenserka koja nema bar jednu fotografiju na Instagramu s ovim dodatkom. Glavne prednosti marama su činjenica da će i najobičnijem stajlingu dati wow efekat, a osim toga, ispod njih ćete najlakše sakriti masnu kosu.

H&M,
cena: 1.699 din.

H&M,
cena: 899 din.

ZARA,
cena: 1.290 din.

ACCESSORIZE,
cena: 2.250 din.

Naslovna fotografija: @queenofjetlags
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top