Très chic: Sedam lekcija stila koje smo naučili od poznatih Francuskinja

Stil Francuskinja više od jednog veka inspiracija je ženama širom sveta. Modni tron, proteklih godina možda su povremeno zauzimale ekcentrične Britanke, večito doterane Italijanke ili underground Skandinavke, ali posle svake kratke afere, uvek se vraćamo ležernim Franucuskinjama. Niko kao one sa istom lakoćom ne nosi farmerke i glamurozne haljine. I nikome sa istim uspehom ne polazi za rukom da u farmerkama odiše elegancijom, a u večernjim toaletama ležernošću.
Još tragamo za tajnom šta Francuskinje čini tako neodoljivim. Da li je to njihov zanimljiv izbor obuće, uvek razbašurena kosa ili klasični izbor odevnih komada? Izdvojili smo naših sedam omiljenih poznatih Francuskinja od kojih smo naučili sedam lekcija stila.

#1 Nikada ne pokazuju previše svoju kožu. To rade strateški 

1p f 13815

Charlotte Gainsbourg ponela je mini haljinu, prekrivajući ostatak tela kožnom jaknom i birajući poluduboke čizme umesto sandala.

#2 One znaju da je manje više kada je reč o asesoaru

2p f 13815

Iako bi mnoge žene uz ovakvu kombinaciju ponele sat, minđuše, upadljivu torbu, Clémence Poésy zna da je print odelo najbolje upotpuniti sandalama koje sijaju.

#3 Ne plaše se upečatljivih komada 

3p f 15815

Njihov stil je uglavnom sveden, ali vole da eksperimentišu sa statement komadima, kao što je to uradila Lou Doillon sa crnim plišanim kardiganom upotpunjenim zlatnim vezom

#4 Znaju da ponesu i muške komade

4p f 13815

Marion Cotillard izgleda odlično u pantalonama muškog kroja. I nosi ih neverovatno ženstveno!

#5 Strateški se odriču visokih potpetica

5p f 13815

Caroline de Maigret dosledno je ponela čizme sa malom punom petom umesto visokih potpetica što je dalo cool šarm njenom outfitu.

#6 One ispod sakoa ne nose košulju 

6p f 13815

Kada sledeći put oblačite sako setite se Melanie Laurent koja je izgledala neverovatno u crnom sakou sa jednim dugmetom ispod kog nije imala košulju.

#7 Ne izbegavaju komade sa šljokicama

7p f 13815

Kada Julia Restoin Roitfeld nosi statement Saint Laurent haljinu, zna da joj ništa drugo je potrebno. Francuskinje mogu da ponosu i šljokice, ali one na njima nikada neće izgledati jeftino.

Podeli

Scroll to Top