Tri drogerijske maskare koje vas nikad neće izneveriti

Ako postoji make-up proizvod na kome možemo da uštedimo novac, onda je to maskara. Razlog za to je činjenica da postoji odobrenje za svega nekoliko kozmetičkih sastojaka koji mogu da se koriste u njihovim formulama, pa samim tim nema velike razlike između drogerijskih i luksuznih proizvoda. Uostalom, mnogi pristupačni brendovi toliko su usavršili formule da se njihove maskare opravdano nalaze na listama najboljih proizvoda u ovoj kategoriji. S druge strane, svaki šminker će vam reći da je za maskaru mnogo važnije da bude nova nego skupa, pa bi ovaj proizvod trebalo da menjamo na svaka dva do tri meseca što nam omogućava da stalno isprobavamo nove formule.
Mada znamo da svako ima svoje favorite među maskarama, nekada je dobro dati šansu drugim proizvodima naročito kada dobijete preporuku iz prve ruke. Zato vam ovog puta predstavljamo naše omiljene maskare iz drogerijske ponude koje vas sigurno neće izneveriti.

L’Oréal Paris – Telescopic Lash Lift maskara

Šta reći za proizvod koji ima 1,3 milijarde pregleda na TikToku? Telescopic Lash Lift trenutno je najpopularnija maskara na svetu, a ako ste imali priliku da je isprobate verovatno vam je jasno i zbog čega. Četkica ove maskare ima dve strane – kraću i dužu, koje podižu odnosno uvijaju trepavice. Ono zbog čega je korisnici posebno vole jeste činjenica da produžava trepavice bolje od bilo koje druge maskare što vam možemo potvrditi iz prve ruke. Ako nemate potpuno ravne trepavice (poput mene), neće vam biti potreban uvijač za trepavice, a sigurno ćete biti zadovoljni i zbog činjenice da je u pitanju dugotrajna maskara koja se ne kruni i ne razmazuje. Ukoliko još niste, obavezno isprobajte ovaj proizvod.

Maybelline New York – Lash Sensational Sky High Mascara

Pre nego što je nastao hype oko Telescopic maskare, ovo je bila najpopularnija maskara na TikToku. Čak se smatra i jednim od makeup otkrića na toj društvenoj mreži u 2022. godini. Ovo je takođe maskara koja podiže, produžava i povećava volumen, a ako bi trebalo da je uporedimo sa prethodnom maskarom sa naše liste, rekli bismo da trepavicama daje za nijansu veći volumen ali zato Telescopic maskara bolje produžava trepavice. Osim klasične, Sky High maskara ima i vodootpornu varijantu, a nedavno je na tržište stigla i braon verzija.

Kiko Milano – Extra Sculpt Volume maskara

Ova maskara nije tako popularna kao prethodne dve, ali verujte nam da se nećete pokajati zbog njene kupovine. Ima četkicu u obliku peščanog sata koja omogućava ravnomerno nanošenje proizvoda, a ono što se nama posebno sviđa jeste to što jako lepo razdvaja trepavice na kojima ne ostaju grudvice. Zahvaljujući tome možete je nanositi u nekoliko slojeva u zavisnosti od toga da li je nosite u paru sa minimalnim dnevnim ili intenzivnim večernjim makeupom. Kao i prethodne dve, i ova maskara produžava trepavice i to prilično dobro.

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @rosiehw
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top