Tri jednostavna trika: Kako se rešiti masne kose?

U životu svake žene nega i briga o kosi zauzimaju posebno mesto. Ona je simbol ženstvenosti koji odražava naš stil života. Bez obzira na trendove koji se menjaju, jedno ostaje – kosa je lepa samo ako je čista.
Veliki je broj žena ima problem sa prekomernim mašćenjem kose, a rešava ga uglavnom tako što često pere kosu. Međutim, to nije dobro rešenje, jer svakim novim pranjem šamponi uništavaju prirodna ulja vlasišta koje se protiv toga bori tako što stvara još više masnoće. Srećom, postoji način kako da izbegnete svakodnevno pranje, a da vaša kosa ipak bude čista.

#1 Pažljiv izbor šampona

1p k 71015

Birajte blage šampone bez opterećujućih hemikalija koje iritiraju teme glave. Dobar izbor su šamponi za bebe, kao i oni izrađeni na prirodnoj bazi. Nemojte koristiti proizvode sa balsamom, a jednom nedeljno možete kosu oprati šamponom za dubinsko pranje.

#2 Šamponi za suvo pranje

11p sp 25715

Umesto da svakodnevno perete kosu, mnogo je zdravije da koristite šampone za suvo pranje jer oni ne opterećuju vlasište. Ako vam se kosa jako brzo masni, nanesite ove proizvode na teme odmah nakon pranja i na taj način ćete produžiti period između dva šamponiranja.

#3 Trik sa jabukovim sirćetom

2p k 71015

Pomešajte jabukovo sirće i mlaku vodu i time operite kosu. Dobro istrljajte teme glave. Ovako ćete produžiti period između dva šamponiranja bar za jedan dan. Jabukovo sirće će povratiti pH ravnotežu vaše kose, a ima i niz blagotvornih dejstva na vlasište.

Podeli

Scroll to Top