02.12.2021

Tri kultna anti-age seruma koje vredi isprobati

Činjenica je da su temeljno čišćenje i hidratacija okosnica svake beauty rutine, ali ako želite da i nakon 25. godine imate glatku, sjajnu i zdravu kožu potrebni su vam anti-age serumi. Reč je o proizvodima za negu lica koji sadrže aktivne sastojke u najvećoj koncentraciji zbog čega prodiru u dublje slojeve kože i znatno su delotvorniji od dnevnih i noćnih krema. Nanose se nakon čišćenja i toniranja lica, a pre hidratantne kreme dok je njihov glavni zadatak da reše postojeće i da spreče pojavu novih kožnih problema – od bora i finih linija, preko tamnih fleka do suve kože.

@marion.pascale

Kao što svi znamo, danas na tržištu postoji na stotine različitih seruma zbog čega izbor odgovarajuće formule lako može da postane prava noćna mora jer nisu svi preparati koji se nude podjednako efikasni. U takvim okolnostima uvek je dobra opcija da se okrenemo bestseller proizvodima, koji s razlogom nose tu titulu, a ako pritom imaju i dobre recenzije dermatologa, dobili smo pravi bingo. Zato vam u nastavku predstavljamo tri superheroja među anti-age serumima koji su dobili brojne nagrade, kao i odlične kritike stručnjaka i beauty blogera. Dodatni bonus ovih proizvoda je to što su prilagođeni svim tipovima kože, a podjednako će biti delotvorni i kod devojaka u kasnim dvadesetim i kod žena u pedesetim ili šezdesetim godinama.

Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate

Nakon 20 godina istraživanja, stručnjaci brenda Shiseido lansirali su ovaj serum, koji je danas njihov najpopularniji preparat. Glavni aduti proizvoda su inovativna dvostruka tehnologija protiv starenja kože – ImuGenerationRED i pažljivo odabrani sastojci iz prirode. Serum sadrži ekstrakt pečurke Hrastova sjajnica i iris, koji aktiviraju unutrašnji odbrambeni sistem kože čime jačaju njen imunitet, dok je lotos i ginko štite od štetnih uticaja iz spoljne okoline. Formula je izuzetno blaga i prijatna, a nakon mesec dana upotrebe koža je bogato hidrirana, vidljivo podignuta i čvršća. Koliko je Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate delotvoran najbolje govori podatak da se po jedna bočica ovog seruma proda na svakih sedam sekundi, a do sada je dobio više od 200 nagrada.

Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex Serum

O broj 1 proizvodu čuvenog francuskog brenda pisali smo vam nekoliko puta. Ovaj preparat dobio je više od 150 nagrada, ima titulu najboljeg seruma u SAD, a samo prošle godine proglašen je najboljim anti-age serumom od strane časopisa Harper’s Bazaar i Marie Claire. Formula intenzivno hidrira i vidljivo smanjuje bore, fine linije i druge znakove starenja za samo četiri nedelje, a ovako snažnu moć ima zahvaljujući ekskluzivnoj Chronolux™ Power Signal tehnologiji i mudro odabranim aktivnim sastojcima. U pitanju je proizvod najnovije generacije koji je obogaćen antioksidantima i hijaluronskom kiselinom, zbog čega tokom dana štiti kožu od oksidativnog stresa dok tokom noći pokreće prirodni proces obnove kože.

Clarins Double Serum

Još jedan kultni preparat sadrži 21 biljni ekstrakt zbog čega kožu čini vidljivo čvršćom, blistavijom i zaglađenijom posle samo sedam dana. Dvofazna formula sadrži savršen balans sastojaka rastvorljivih u vodi (hidričnim) i rastvorljivih u ulju (lipidnih), a serum se lako upija u kožu i efikasno deluje na sve vidljive znake starenja. Nakon četiri nedelje, koža je za 91% zaglađenija, za 87% sjajnija i za 81% čvršća. Serum je pogodan je za sve generacije i za tipove kože.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: Promo, @isabellath
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite