Tri moćna proizvoda za zaštitu od sunca idealna za sva godišnja doba

Leto je većini omiljeno godišnje doba koje nas odmah asocira na sunce, more i godišnje odmore dok topli dani ne mogu da nam ne izmame osmeh na lice. Prepuštamo se osećaju dobrog raspoloženja, ali jedina stvar koja može da nam pokvari ovu radost jesu opekotine ili crvenilo na koži koje vrlo lako možemo steći ukoliko se ne čuvamo sunčevih zraka. Stoga moramo da biramo dobre preparate, ne samo na plaži već i tokom čitavog dana.
Iako je najpoželjnije izbegavati sunce, aktivnosti na otvorenom i ssavremeni til života čine potpuno izbegavanje nemogućim, pa je upotreba krema za sunčanje najpraktičniji kompromis. Osim što nas čuvaju od neželjenih opekotina, oštećenja kože, starenja, fotoosetljivih bolesti, foto dermatoza, fototoksičnih ili fotoalergijskih reakcija na lekove, ovi proizvodi sprečavaju i nastajanje ćelija raka u površinskom delu epitela.
Puni spektar zaštite pružaju proizvodi koji sadrže i UVB i UVA zaštitu, a ne treba izgubiti iz vida da razlika u prodiranju UV zraka između SPF 15 i SPF 30 proizvoda iznosi svega 4 procenata. Stručnjaci iz FDA tvrde da se treba naneti oko 2 mg kreme po kvadratnom centimetru kože, ali praksa pokazuje da je debljina nanošenja kod većine ljudi duplo manja.
Proizvode za zaštitu od sunca zapravo bi trebalo da koristitimo tokom cele godine kada boravimo na otvorenom, jer čak i za vreme oblačnih dana prenosi se 80 odsto UV zraka na površinu Zemlje. Na višim visinama propuštanje je još i veće. Izbor pravog proizvoda od ključne je važnosti, a mi najviše volimo one na prirodnoj bazi koji osim što dobro štite, imaju i blagotvorno dejstvo na našu kožu.
Izdvojili smo tri proizvoda hrvatske kozmetičke kuće Nikel o čijem kvalitetu govore najprestižnija priznanja koja već godinama dobijaju širom sveta.
Za negu lica izaberite NIKEL hidratantnu krema za lice sa kakao maslacem, uljem masline, aloe verom, medom i vitaminima A i E, koja pruža visoku UV zaštitu. Nanesite ovaj proizvod na lice, vrat i dekolte pola sata pre izlaganja suncu, a kao rezultat imaćete odlično hidriranu kožu koja je zaštićena od svih štetnih uticaja sunca. Ono što je najbolje, pogodna je za sve tipove kože, a preporučuje se i deci.

1p ns 7815

NIKEL Silky Sun mleko za sunčanje preporučujemo za kožu lica i tela. Ovaj moćni proizvod štiti od štetnog uticaja sunčevih zraka i idealan je za plažu. U svom sastavu ima aloe veru, kakao maslac, maslinu, med i Vitamin E. Izađen je bez konzervansa i pogododan za sve tipove kože, pa čak i za dečiju. Mleko odlično hidrira i pruža visoku zaštitu, sprečava nastajanje slobodnih radikala koji oštećuju kožu i čuva kožu od prevremenog starenja. Nanesite ga nežnim kružnim pokretima, pre i za vreme sunčanja.

2p ns 7815

Kokosov maslac sa šargarepom bogat prirodnim uljima i vitaminima i ne sadrži konzervanse. U njegovom sastavu su badem, beta karoten, kakao maslac, maslina, susam, suncokret i Vitamin E. Odličan je za korišćenje tokom i nakon sunčanja jer štiti i neguje i najosetljiviju kožu. Osim toga, deluje pomlađujuće, regenerativno i umirujuće. Na prirodan način štiti kožu od UV zraka, ali i ubrzava tamnjenje i produžava preplanulost. Idealan je za svakodnevnu negu čitave porodice tokom cele godine. Uz ovaj preparat, imaćete osveženu, zaštićenu, umirenu, meku i blistavu kožu.

3p ns 7815

Naslovna fotografija: Instagram

Podeli

Scroll to Top