Tri nova dokumentarca o slavnim ličnostima koje gledamo ovog proleća

Ako nas redovno pratite znate da obožavamo dokumentarce, a posebno naslove o životima slavnih ličnosti. Zato nas je oduševila činjenica da smo u poslednjih mesec dana imali čak tri ovakve premijere na streaming platformama. Najveću pažnju privukla nam je mini serija o životu i karijeri Brooke Shields, koju čekamo još od početka godine, ali ništa manje uzbudljive nisu ni ostale priče sa naše liste, u čijem su fokusu kontrovezna zvezda sa početka milenijuma Anna Nicole Smith i irski MMA borac Conor McGregor.

Pretty Baby: Brooke Shields

U novoj mini seriji od dve epizode imamo priliku da izbliza upoznamo Brooke Shields, njenu priču o odrastanju pred kamerama i posledicama koje je to ostavilo na nju. Manekenka i glumica je krajem 70-tih i početkom 80-tih bila muza mnogih fotografa kojima je uglavnom pozirala u vešu i seksi komadima, koji su bili neprimereni za njene maloletne godine, a čak se i u svoja prva tri filma – Pretty baby, Blue lagoon i Endless love – pojavila poluobnažena.
Sada pedesetsedmogodišnja Brooke objašnjava kroz šta je sve prolazila u godinama kada je njen izgled stvarao pravu histeriju kod publike, ali se osvrće i na komplikovan odnos sa ambicioznom majkom za koju kaže da je vršila nad njom svojevrsno zbostavljanje gurajući je u poslove koji nisu bili primereni za njene godine. I, naravno, dotiče se silovanja koje je proživela.
Iako u seriji nećete saznati detalje iz njene biografije koje do sada niste znali, ona će vam pružiti dubok uvid u njen život i traume kroz koje je prolazila.

You Don’t Know Me

Netflix je juče objavio dokumentarni film o kontroverznoj Anni Nicole Smith, koja je punila stranice tabloida početkom milenijuma, da bi sa nepunih 40 godina preminula od overdosea. Nesrećna manekenka i glumica odrasla je u malom gradu u Teksasu sa majkom koju nije volela, a prvi put se udala sa samo 16 godina. Šest meseci nakon što je dobila sina Daniela, ostavila je muža i zaposlila se u striptiz baru. Tamo je i upoznala naftnog magnata J. Howarda Marshalla, koji je u tom trenutku imao 86 godina. Zahvaljujući vezi sa njim, dobila je priliku da se fotografiše za Playboy, a potom je postala i zaštitno lice brenda Guess, u vreme kada je to bio prestižni angažman (pre nje to su bile Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Carla Bruni, Drew Barrymore…). Usledile su i manje uloge u holivudskim filmovima, ali i venčanje sa 63 godine starijim Marshallom i problemi sa zavisnošću od droge i alkohola. Milijarder je umro samo godinu dana nakon njihovog venčanja, kada je usledila njena borba sa njegovim sinom oko nasledstva. Iako je Nicole tvrdila da joj je suprug obećao polovinu svog bogatstva (oko 800 miliona dolara), izgubila je sudski spor. Na žalost, okončala je tragično u hotelu na Floridi, a u ovom filmu o njoj govore njeni prijatelji, advokati koji su vodili spor i ljubavnica sa kojom je bila u vezi dok je radila u strptiz baru.

McGregor Forever

Za razliku od prethodnih dokumentaraca u kojima je reč o holivudskim zvezdama, ovo je priča o čuvenim irskom MMA borcu. Serija koju je Netflix juče objavio govori o najvažnijoj godini u karijeri Conora McGregora kada pokušava da se ponovo popne na vrh UFC liste. U pitanju je sveobuhvatna priča o ovoj kontroverznoj zvezdi i pogled na sve događaje koji su ga doveli do trenutne tačke u karijeri.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @martynaszalacka
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top