Tri nova dokumentarca koje ćemo gledati ovog meseca

Sa dolaskom novembra miholjsko leto praktično je okončano, a znatno niže temperature označile su početak sezone bindžovanja. U skladu sa tim, streaming platforme pripremile su nam odlične novitete ovog meseca, a nama su posebnu pažnju privukla tri dokumentarca.
Iako volimo da gledamo serije i filmove nastale kao plod mašte scenarista ili naslove inspirisane bestseler knjigama, i dalje nas najviše fasciniraju priče zasnovane na istinitim događajima. Na njih padamo i kada je u pitanju igrani sadržaj koji verno interpretira neki real-life događaj, ali još više ostajemo zapanjeni kada je reč o dokumentarcima. Ako su pritom glavni junaci slavne ličnosti ili je tema filma aktuelna i zanimljiva, onda je zagarantovano da ćemo ostati prikovani za ekran. Upravo takvi naslovi stižu nam ovog meseca na streaming platforme. Nastavite da skrolujete.

SELENA GOMEZ: MY MIND AND ME
Platforma: Apple TV
Premijera: 4. novembar

Postoji mnogo razloga zbog kojih želimo da pogledamo dokumentarni film koji prati poslednjih šest godina života Selene Gomez tokom kojih je raskinula dugogodišnju vezu sa Justinom Bieberom i suočila se sa dijagnozama bipolarnog poremećaja i lupusa. My mind and me je režirao Alek Keshishian, koji je stekao slavu 1991. nakon premijere filma o Madoni – Truth or Dare, koji je dugo godina bio dokumentarac sa najvećom zaradom, dok ga Bowling for Columbine nije nadmašio. Film u prvi plan stavlja mentalno zdravlje, a situacije kroz koje Selena prolazi nisu zamaskirane niti ulepšane za gledatelje već je veoma realno prikazan život mlade osobe sa pomenutim dijagnozama.

STUTZ
Platforma: Netflix
Premijera: 14. novembar

Ovo je još jedan film koji u prvi plan stavlja mentalno zdravlje i kome se iskreno radujemo. Naime, svetki priznati psihijatar Dr. Phil Stutz tokom 40 godina karijere pomogao je mnogim ljudima da izađu iz stanja tuge i da svoje najmračnije misli pretvore u način razmišljanja koji im pomaže da zablistaju. Jedan od njegovih pacijenata bio je i glumac Johan Hill, autor ovog filma, koji je nakon susreta sa netipičnim metodama Dr. Stutza odlučio da snimi dokumentarac.
U filmu Dr. Stutz otkriva metode svog rada i daje alate svima koji žele da poboljšaju svoje mentalno zdravlje, ali otkriva i mnoge detalje o svom detinjstvu i životu uopšte, kao i o odnosu sa glumcem Johanom Hillom.

IS THAT BLACK ENOUGH FOR YOU?
Platforma: Netflix
Premijera: 11. novembar

Ovo je film sa sasvim drugačijom tematikom, a istražuje istoriju afroameričke kinematografije. Deo sjajne glumačke postave su i holivudske zvezde Laurence Fishburne, Samuel L. Jackson, Whoopi Goldberg, Glynn Turman i Zendaya koji nas vraćaju u 70-te godine, ka arhivskim i novim intervjuima sa ključnim igračima tog doba.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: Apple TV
Foto: Apple TV, Netflix

Podeli

Scroll to Top