Tri nove knjige koje ćemo čitati ovog leta

Temperature koje se konačno vrte oko prijatnih 25 stepeni naterale su nas da počnemo da razmišljamo o predstojećem letovanju, ali i o tome šta ćemo staviti u svoje kofere. Pored kupaćih kostima, SPF preparata i japanki, uvek je dobra ideja da dodamo makar jednu knjigu, koju ćemo čitati u trenucima dokolice dok se izležavamo ispod suncobrana i uživamo u omiljenom piću. Oni koji čitaju znaju da neretko upravo knjiga oboji čitavo letovanje, a neka putovanja pamtimo upravo po naslovima koje smo tokom njih pročitali. U skladu sa tim, izdavačke kuće u ovo doba godine neretko lansiraju najuzbudljivije naslove, a mi vam ovog puta predstavljamo tri noviteta Vulkan izdavaštva koja su idealna za čitanje na plaži.

NA KAFI S MAČKOM

Ovo je idealna knjiga za ljubitelje priča o samospoznaji i pronalasku sreće. Mađarska spisateljica Ana Šoliom na nesvakidašnji način ispričala je priču o tome kako jedna mačka može da preokrene čak dve ljudske sudbine naglavačke.
Pred njen četrdeseti rođendan, Nagore progoni osećaj kako je čitav njen život potpuni fijasko. Raskinula je dugogodišnju vezu, ostavila posao u Londonu i vratila se u Barselonu, odakle će sve morati da započne od nule. Jedini posao koji je uspela da pronađe jeste posao konobarice u Neko kafeu. U Neko kafeu žive mačke koje čekaju da ih neko od gostiju usvoji i udomi. Sudbina očito počinje da se poigrava sa njom, a najgore od svega jeste činjenica da ima fobiju od mačaka i da je prinuđena da se suoči sa svojim strahom. Sedam mačaka postaje kao sedam mudrih životnih učitelja za Nagore, a oni je uče kako da prihvati sebe, da oslobodi svoj duh i pronađe put ka pravoj sreći.

OSTRVO SUDBINE

Šesti roman Lusi Klark počinje buđenjem na prelepom malom ostrvu u jugozapadnom Pacifiku. Svetlucavi plavi okean, zlatni zalazak sunca, palme, koralni grebeni i beli pesak na koji još nije kročila ljudska noga. Ipak, to nije letovanje iz snova. Tik pored olupine aviona prolazi stranac, ostali su smešteni iza logorske vatre – i baš svako od njih krije neku neispričanu priču i strogo čuvanu tajnu. Ovo nije običan odmor. Ovo nije obično ostrvo. Ovo nije obična knjiga koju ćete poneti na plažu. Ovo je triler koji će vas držati u neizvesnosti sve do samog kraja.

ANŽELIK

Novi roman još jednog majstora neizvesnosti – Gijoma Musosa, počinje na Božić 2021. godine u Parizu. Matijas Tajfer se budi u bolničkoj sobi nakon što je doživeo srčani udar. Čuje predivnu muziku, otvara oči i vidi da pored njegovog kreveta sedi lepa nepoznata devojka. To je Luiza Kolanž, studentkinja koja svira violončelo za pacijente.
Kada sazna da je Matijas policajac, moli ga da se pozabavi jednim sasvim posebnim slučajem, misterijom smrti njene majke, primabalerine Stele Petrenko. Isprva nevoljno, Matijas na kraju pristaje i tako počinje vrtoglava istraga koja oduzima dah: od užurbanih ulica Pariza do maglovitih kanala Venecije, na tragu tajne koja će na kraju dovesti do zagonetke čije se rešenje krije u životu koji bismo želeli da vodimo, ljubavi koja je mogla da nam se desi i mesta za koje se još nadamo da ćemo ga naći.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @queenofjetlags
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top