Tri predloga za razigrani manikir na kratkim noktima

Odavno je prošlo vreme kada su se dugi nokti smatrali simbolom ženstvenosti, a današnji trendovi u prvi plan stavljaju decentan manikir i uredne nokte, za koju god dužinu ili oblik da se odlučite. Da biste postigli ovaj cilj najvažnija je pravilna nega, koja podrazumeva brigu o zanokticama, redovnu upotrebu kreme za ruke, naročito tokom jeseni i zime, kao i izbegavanje grickalice odnosno regulisanje dužine pomoću odgovarajuće turpije. Kada svojim rukama i noktima priuštite potrebnu negu, oni će postati jedan od vaših ženskih aduta, a uz odgovarajući manikir mogu imati ulogu efektnog aksesoara.

@harrietwestmoreland

Bez obzira na to da li imate krhke nokte koji se listaju i pucaju, da li zbog posla niste u prilici da ih puštate ili jednostavno volite kratke nokte, postoji bezbroj načina da ih naglasite. Nekada će biti dovoljno da izaberete efektnu boju ili neočekivani top coat, možete isprobati bilo koju od novih verzija francuskog manikira, kao i neku od mnogobrojnih nail art opcija. Mogućnosti je zbilja mnogo, a mi vam u nastavku donosimo tri predloga u duhu sezone jesen/zima 2021/22.

RAZIGRANE BOJE

Jednobojni nokti ne moraju biti dosadni ukoliko izaberete odgovarajuću nijansu. Zato se ove sezone poigrajte sa intenzivnim bojama ili sa lakovima za nokte sa metalik odsjajem. Uvek možete isprobati i raznobojni manikir, čija popularnost ne posustaje već nekoliko sezona. Ako želite da dodatno naglasite nokte, izaberite top coat sa neočekivaim mat finišem.

@harrietwestmoreland

@betina_goldstein

@harrietwestmoreland

@betina_goldstein

@betina_goldstein

@nailplace.manicure

FRANCUSKI MANIKIR

Nove verzije francuskog manikira rezervisane su upravo za kratke nokte, eventualno za srednju dužinu, dok se na dugim noktima ne preporučuju. Mada je klasična kombinacija bele i nude nijanse uvek dobra ideja kada želite minimalistički look, postoji i mnogo neočekivanih i efektnih verzija. Plava, crna, zlatna ili srebrna boja na vrhovima noktiju itekako su poželjne, a možete se poigrati i sa double french manikirom, koji podrazumeva bojenje i vrhova i korena nokta u različitim nijansama ili iscrtavanje polumeseca u korenu.

@harrietwestmoreland

@harrietwestmoreland

@harrietwestmoreland

@betina_goldstein

@harrietwestmoreland

@betina_goldstein

@betina_goldstein

NAIL ART

Ako želite da ove sezone imate manikir koji će biti primećen, nail art je jedan od najsigurnijih načina da postignete taj cilj, bez obzira na to za koji ćete se pravac opredeliti. Volite li manimalizam – opredelite se za opciju iscrtavanja kružića u korenu nokta u kombinaciji sa nude lakom, ukoliko želite nešto efektniju varijantu, paralelne crtice mogu biti sjajan izbor, pa čak i iscrtavanje kariranog printa ili logotipa vašeg omiljenog brenda.

@betina_goldstein

@harrietwestmoreland

@nailplace.manicure

@nailplace.manicure

@betina_goldstein

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @harrietwestmoreland, @harrietwestmoreland
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top