Tri proizvoda koja morate imati u torbi na +35

Ako ste mislili da je danas vrućina bila nesnosna, sačekajte do sutra kada nas očekuju još više temperature koje će se nastaviti i u danima koji dolaze. Tropski vremenski uslovi zahtevaju da promenimo beauty navike, a pre svega da teške i masne proizvode zamenimo laganijim formulama uz koje koža diše. Neizostavan proizvod na listi letnjih kozmetičkih preparata su i kreme za lice sa zaštitnim faktorom, a poželjno je i da tečni puder zamenimo BB kremom.
Međutim, sve ove promene nisu dovoljne da bi se preživeo tropski dan na asfaltu. Kad temperature pređu 35 stepeni, potrebne su nam dodatna hidratacija i zaštita od sunca, koje ćemo uvek imati pri ruci. Kako bi naša koža i kosa ostale neoštećene, a usne zdrave, svi bi u svojim torbama trebalo da nosimo 3 proizvoda na koja ćemo moći da se oslonimo u svakoj prilici.

BALZAM ZA USNE

Malo je poznato da su naše usne najosetljive na toplotu, pa retko ko razmišlja o njihovoj zaštiti tokom letnjih dana. Ako želite da imate zdrave usne, veoma je važno da uvek sa sobom nosite balzam i da ih mažete tokom čitavog dana. Najbolji izbor su oni sa zaštitnim faktorom, jer usne kao i koža, mogu da izgore na suncu.

1pv 25719

EOS Active Pink Grapefruit balzam za usne

2pv 25719

Carmax Strawberry balzam za usne

heatwave-beauty-281409-1563789907529-main.1200x0c

Linolips Tinted balzam

TERMALNA VODA

Da li ste znali da fleke od sunca i druge promene na koži nastaju zato što se ona suši tokom leta. Dehidrirana koža sklona je hiperpigmentacijama i pojavi bora, a kreme sa zaštitnim faktorom dodatno je isušuju. To ne znači da ih ne treba upotrebljavati, naprotiv, one su must have za leto, ali bi trebalo da se potrudite da koži pružite dovoljno vlage. Idealan način za to su termalne vode koje možete nanositi i preko make-upa. Kupute malo pakovanje koje ćete uvek moći da nosite sa sobom i koje će vam hidrirati i osvežavati lice tokom celog dana.

8tv 5917

Vichy termalna voda

4tv 5917

Avene termalna voda

7tv 5917

La Roche-Posay termalna voda

SPREJ ZA KOSU

Slično kao i s usnama, većina žena nema naviku da svoju kosu zaštiti od toplote ili to rade samo kada su na letovanju. Ukoliko želite da imate zdrave vlasi važno je da više puta tokom dana nanosite preparate za zaštitu od sunca. Zato svaki put kada izađete napolje naprskajte kosu sprejem za zaštitu od sunca, a ona će vam biti zahvalna na tome.

3pv 25719

Carroten Protect & Shine sprej za kosu

4pv 25719

L`oreal Professionnel Solar Sublime sprej za kosu

Foto: Promo, @jessiekass

Podeli

Scroll to Top