Tri stilska trika zbog kojih će vaši high street komadi izgledati znatno skuplje od njihove cene

Odavno smo naučili lekciju da za dobar stil nije presudno da kupujemo skupe dizajnerske komade već je mnogo važniji način na koji kombinujemo garderobu i samopouzdanje sa kojom je nosimo. Uostalom, svakom od nas bar jednom se desilo da dobije niz neočekivanih komplimenata za neki pristupačan komad, uz obavezan komentar da izgleda znatno skuplje. Međutim, jeste li se ikad pitali zbog čega pojedini high street komadi izgledaju prefinjeno i skupo, a drugi ne? Mi jesmo, i došli do tri ključna kriterijuma koji prave veliku razliku. Nstavite da skrolujete.

Mudar izbor krojeva

Prilikom izbora garderobe, jako je važno da birate krojeve koji najbolje rade za vas. Samo u komadima koji ističu vaše adute a prekrivaju eventualne nedostatke možete da izgledate i da se osećate lepo. Imajte u vidu da je podjednako važno da birate odgovarajuće veličine i da ne upadate u zamku kupovine veće ili manje veličine na rasprodaji samo zbog niske cene. Podrazumeva se da ovo pravilo ne važi za sve one komade koji izgledaju bolje kada je njihova veličina za pola ili ceo broj veća od one koja nam je potrebna. Tu pre svega mislimo na zimske kapute, pojedine modele džempera, wide-leg pantalone, sakoe…

Birajte kvalitetne materijale (ili one koji izgledaju skupo)

Ako malo bolje razmislite, shvatićete da su upravo kvalitetni materijali ono što skupe komade izdvaja u odnosu na jeftine. Srećom, danas u high street radnjama postoji mnogo komada izrađenih od vune, svile, kašmira, tvida ili kože, a sve češće u ponudi imamo i odlične reciklirane tkanine koje izgledaju prefinjeno i skupo.

Ne zanemarite moć boja

Mnogo puta smo vam pisali o tome da neutralna paleta boja uvek izgleda prefinjeno i skupo, zato vam savetujemo da uglavnom birate odeću u sivoj, khaki, smeđoj, crnoj ili beloj boji. Ako ih pritom nosite zajedno ili se opredelite za monohromatski look, budite sigurni da će vaša kombinacija izgledati kao da je plaćena cifrom sa nekoliko nula. Naravno, uvek možete ubaciti i po koji komad u intenzivnoj boji ili sa nekim decentnim i vanvremenskim printom, ali se trudite da izbegavate grafičke i druge šarene dezene.

MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @_jessicaskye
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top