U parfimerijama Sephora na svaka tri minuta proda se po jedna bočica ove antirid kreme

Nežno područje oko očiju jedna je od najosetljivijih regija zbog čega zahteva poseban tretman u beauty rutini, a svaki dermatolog će potvrditi da bi s upotrebom antirid kreme trebalo početi već nakon 25. rođendana. S obzirom na to da je koža ispod očiju znatno tanja nego na ostatku lica, podložnija je dehidrataciji, pojavi bora ili tamnih kolutova, ali i iritacijama. Zbog toga su nam za negu ove regije potrebni efikasni preparati koji će bogato nahraniti i hidrirati kožu, a neće izazvati neželjene reakcije. U skladu s tim, kozmetički brendovi se već decenijama utrkuju da lansiraju što naprednije formule, a krema koja je poslednjih godina izazvala najveću pažnju u beauty zajednici svakako je Ole Henriksen Banana Bright Eye Cream. O popularnosti ovog preparata najbolje govori činjenica da se po jedna bočica proda na svaka tri minuta u parfimerijama Sephora širom sveta, a navodno je i Kim Kardashian West redovno koristi u beauty rutini.

Svoju delotvornost ova antirid krema prvenstveno duguje vitaminu C i kolagenu, a suprotno od naziva koji nosi, uopšte ne sadrži bananu. Ime je dobila zbog toga što je najpopularnija nijansa seting pudera za ovo područje zapravo banana, a tvorci formule imali su za cilj da efekat nakon nanošenja ove kreme bude isti kao nakon upotrebe seting pudera.
Krema je namenjana osobama svih tipova kože, a ciljano deluje na fine linije i bore i tamne krugove dok istovrmeno bogato hrani i hidrira kožu. Vitamin C, kao moćan antioksidant, štiti epiderm od štetnih uticaja iz spoljne okoline, podstiče proizvodnju kolagena i posvetljava tamne krugove dok je kolagen zadužen za elastičnost, čvrstinu i hidrataciju kože.

Oni koji su imali priliku da probaju ovaj preparat uverili su se da je potrebno jako malo proizvoda jer se jako lako razmazuje, a odmah nakon nanošenja primetićete da je vaša koža dobila potrebnu dozu vlage i da je zaglađena. Krema ima malo intenzivniji, ali izuzetno prijatan miris citrusa, tačnije narandže i limuna. Izuzetno je efikasna kada je reč o hidrataciji, pa je pravi spas za osobe sa suvim područjem oko očiju, a prilično efikasno umanjuje i fine linije i bore. Što se tiče tamnih krugova, učinkovitost je neosporna, ali dok su neke žene i posle nekoliko nedelja upotrebe primetile tek neznatnu razliku, druge tvrde da preparat doslovno čini čuda. Takođe, ukoliko imate tamne fleke na ovom području budite sigurni da ćete se iznenaditi koliko je krema delotvorna u rešavanju tog problema.
Veoma je pogodna za upotrebu ispod šminke jer ćete izbeći sakupljanje korektora u fine linije oko očiju, a make-up će satima izgledati sveže. Ipak, nemojte nanositi korektor neposredno nakon kreme već sačekajte minut-dva da koža lepo upije preparat.

NAPOMENA: Iako je ovaj preparat namenjen osobama sa svim tipovima kože, neki od korisnika tvrde da su imali iritacije jer krema sadrži sastojke koje mogu da izazovu nus pojave, poput limunske kiseline, askorbinske kiseline, ekstrakta citrusnog voća…
Takođe, ukoliko ste zadovoljni ovom antirid kremom, svoju beauty rutinu možete upotpuniti s Ole Henriksen Banana Bright prajmerom za lice i Ole Henriksen Banana Bright Vitamin C serumom.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Instagram (@olehenriksen)

Podeli

Scroll to Top