U službi lepote: Mezoterapija za područje oko očiju

Mezoterapija je veoma popularna medicinska metoda kojom se koži vraćaju svežina i sjaj. Usled stresa, zagađenja, nezdravih životnih navika i genetskih faktora, prvi znaci starenja se mogu uočiti prilično rano. Kako bismo sačuvali mladalačku jedrinu i zadržali svoju prirodnu lepotu, mezoterapija je naš pouzdan saveznik. Zahvaljujući vitaminima, mineralima, hijaluronskoj kiselini, biljnim ekstraktima, homeopatskim agensima i antioksidansima, ovom estetskom procedurom koži se vraćaju elastičnost i hidratantnost, podstiče se proces detoksikacije, a opšte stanje organizma vidno poboljšava.

1p e 4815

Najosetljivija regija na licu je područje oko očiju budući da je koža u toj zoni jako tanka i osetljiva, tako da joj je potrebna intenzivnija nega sa kojom treba početi na vreme. Nagomilavanje pigmenta ispod očiju nije samo estetski problem, već vrlo lako može postati i emocionalni, s obzirom na to da ova nepravilnost na licu čitavom izrazu pruža umoran izgled, te se osoba oseća nesigurno i nezadovoljno. Specifične supstance u mezoterapijskim koktelima uspešno smanjuju proizvodnju melanina koji je odgovoran za efekat tamnih kolutova, a imaju i sposobnost izbeljivanja već postojećih pigmentnih promena. Hijaluronska kiselina je značajan element sastava koktela jer hidrira kožu čineći je elastičnijom i zategnutijom. Bitno je istaći da se njenom primenom efikasno tretiraju fine bore ispod očiju. Usled nedostatka tkiva ispod očiju, krvni sudovi postaju izraženiji i za ovaj problem koristi se ukrštena hijaluronska kiselina koja popunjava nedostatak potkožnog tkiva, podižući kožu od krvnih sudova koji ovom prilikom postaju manje uočljivi.

2p e 4815

„Lice predstavlja moje primarno interesovanje u estetskoj medicini, a kako oči zauzimaju centralno mesto na njemu, zahtevaju posebnu pažnju. Rad u regiji oko očiju je veoma kompleksan, ali daje najvidljivije razultate“ – ističe dr Nenad Stanković, anti-ageing praktičar i edukator.

Akcija za avgust- 20% na tretman mezoterapije u našem estetskom centru

Estetski centar „Estera“
Šumatovačka 111/20
Beograd, Vračar
www.ESTERA.rs

Foto: Vesna Lavrnja

Podeli

Scroll to Top