15 outfita koji dokazuju da su nam Ugg čizme ponovo potrebne

Ugg čizme prešle su dugačak put od tople obuće za surfere do ultimativnog modnog trenda koji u svom cipelarniku ima svaka devojka koja drži do sebe. Vrhunac popularnosti dostigle su sredinom 2000-tih kada smo ih konstantno gledali na nogama Paris Hilton, Kate Moss, Brintney Spears i Lindsay Lohan. Mada kada malo bolje razmislimo – ne znamo na čijim stopalima nisu bile.

Međutim, istorija ovih čizama počela je mnogo ranije, tačnije 1978. godine kada je Australijanac Brian Smith nakon surfovanja u Santa Monici obuo svoje čizme od ovčije kože i shvatio da takva vrsta obuće ne postoji u Americi. To ga je podstaklo da im ponudi taj proizvod pa je ubrzo u saradnji sa jednim australijskim proizvođačem lansirao Ugg čizme. Brend je dugo bio lokalnog karaktera, sve dok 1994. godine članovi američke reprezentacije nisu poneli ove modele na zimskim Olimpijskim igrama. Ipak, planetarnu popularnost stekli su tek 2003. kada je Oprah Winfrey izjavila da su ove čizme jedan od njenih 10 omiljenih komada. Brend je nakon toga počeo da beleži ogroman porast prodaje, koji je trajao godinama, ali nakon što su njihove čizme stekle kultni status, usledio je i ulazak u istoriju.

U poslednjih 10-ak godina, Ugg čizme retko kada smo mogli da vidimo na nogama popularnih ikona stila, ali su se kao jedan od najpraktičnijih modela zadržali u mnogim cipelarnicima pa smo ih često gledali na ulici. Međutim, u poslednjih nekoliko sezona polako se vraćaju u modu, a ove jeseni definitivno imaju svoj grandiozan comeback. Uggsice su već na samom početku sezone prošetale neke od trenutno najbolje obučenih žena na planeti, poput Gigi i Belle Hadid ili Else Hosk, a na društvenim mrežama trenutno svedočimo pravoj armiji influensera koji ponosno šetaju svoje Ugg čizme. Trenutno su najpopularniji Classic Mini, Ultra Mini i Mini II modeli u camel boji, mada nećete pogrešiti ni sa drugim modelima.

Upravo zahvaljujući modnim influenserima poslednjih nedelja imali smo priliku da otkrijemo novo lice starih dobrih uggsica za koje se pokazalo da odličnu funkcionišu sa aktuelnim trendovima, kao što su mini i maksi suknje, farmerke i blejzeri, kargo pantalone ili pletivo. Njihov svevremeni izgled pokazao se kao savršen početak svake odevne kombinacije, u koju ipak unose dozu vitage i cool vibea.

Ako niste sigurni da li bi se Ugg čizme uklopile u vaš stil odevanja, budite sigurni da je odgovor potrvdan jer se one lako prilagođavaju različitim estetikama. Uostaom, fotografije koje gledate najbolji su dokaz za to.

Shopping vodič

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @kenzasparente
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top