Ulje marule je novi super sastojak za negu kože i kose

U beauty svetu sve su popularnija prirodna ulja koja imaju mnoge benefite za kožu i kosu, pa smo poslednjih nekoliko godina svedočili ekspanziji kokosovog i aganovog ulja, a odnedavno je u kozmetičkoj industriji sve zastupljenije i ulje marule. Zbog hranljivih sastojaka koje sadrži, ovo ulje brzo bi moglo da postane jedan od najtraženijih sastojaka za negu kože u kose. Reč je o moćnom antioksidantu koji sadrži čak 60% više antioksidanata od arganovog ulja, a dobija se iz semenki plodova drveta marule koje raste u severnoj Africi. Ima veoma prijatan miris što je još jedan u nizu njegovih benefita, a uz to je i lagane teksture zbog čega se lako upija i ne ostavlja masan trag.

1u-61019

@kattanita

Zahvaljujući odličnoj kombinaciji sastojaka, ulje marule idealno je za hidrataciju svih tipova kože. Stručnjaci osobama sa suvom kožom sklonom iritacijama preporučuju upravo ovaj sastojak jer zadržava vlagu, a s obzirom na to da ne zatvara pore i da deluje protivupalno, pogodno je i za masnu i problematičnu kožu. Zahvaljujući pomenutim antioksidativnim sastojcima štiti kožu od uticala slobodnih radikala i ojačava njenu zaštitinu barijeru. Redovnom primenom vidljivo poboljšava stanje kože u kratkom roku, a ima i anti-age svojstva jer podstiče proizvodnju kolagena.

2 marula

@beauty.binge

Osim na kožu, ulje marule ima pozitivan učinak i na kosu. Ako želite da vratite život ispucalim krajevima ili da sprečite pucanje vrhova, nijedan drugi sastojak neće vam dati brže rezultate. S obzirom na to da ne ostavlja masan trag i da se lako upija, možete ga koristiti za stilizaciju frizura, a ako ga nanesete na vlasište, sprečićete pojavu peruti.
Ulje marule veoma je efikasno i u sinergiji sa drugim beauty sastojcima, pa je sve češće deo proizvoda za negu kože i kose, a možete ga naći i u izvornom obliku.

10u-61019

The Ordinary 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil

11u-61019

Drunk Elephant Virgin Marula Luxury Facial Oil

12 marula

Darphin Aromatic Cleansing Balm with Rosewood

13 marula

Trilogy Multi-Shield Mousturiser SPF 15

14 marula

Kérastase Elixir Ultime Le Bain Shampoo

15 marula

Kérastase Elixir Ultime L`Huile Originale

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @kattanita
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top