Uskoro stiže Mugler H&M kolekcija koju nestrpljivo isčekujemo

Već smo navikli da nam H&M svakog proleća donosi kolekciju nastalu u kolaboraciji sa nekom od najvećih dizajnerskih kuća, a nedavno su predstavili kolaboraciju sa brendom Mugler. Kolekciju Mugler H&M dizajnirao je kreativni direktor francuske kuće Casey Cadwallader, a sadrži mušku i žensku liniju, kao i modne dodatke, koji će biti u prodaji od 11. maja u H&M prodavnicama u Knez Mihailovoj u Beogradu, u Kralja Aleksandra u Novom Sadu, kao i na internet stranici hm.com.
Novi komadi predstavljaju dinamičan prikaz današnjeg Mugler sveta i intrigantnih načina na koje je Cadwallader preokrenuo i ponovo osmislio modnu kuću, kako bi je učinio svežom i relevantnom za nove generacije, a kupcima će ponuditi različite Muglerove klasike i signature komade.

Brend Mugler osnovao je francuski dizajner Manfred Thierry Mugler 1973. godine. On je od starta unapredio teme body positivity-ja, rodne fluidnosti, transformacije i samopouzdanja koji sada dominiraju modom. Američki dizajner Casey Cadwallader pridružio se Mugleru 2018. godine i podmladio izgled i nasleđe kuće, proizvodeći zadivljujuću seriju prepoznatljivih odevnih komada.
Razgovori o kolekciji Mugler H&M započeli su još pre nego što je Manfred Thierry Mugler preminuo u januaru prošle godine.

– Izuzetno smo ponosni što ovom kolekcijom slavimo nasleđe koje je ostavio Manfred Thierry Mugler. Velika nam je čast bila što smo ga upoznali i počastvovani smo što je bio uključen u početnim fazama saradnje. Casey je uradio neverovatan posao u odavanju počasti istoriji i arhivi modne kuće Mugler, dok je kolekciju učinio potpuno savremenom. Pod njim, Mugler je postala jedna od najinovativnijih i najuzbudljivijih modnih kuća u svetu – rekla je Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica u H&M-u.

Casey Cadwallader i Ann-Sofie Johansson

– Čast je sarađivati sa H&M-om. Kolekcija slavi sve ono što definiše kuću Mugler, svaki komad je autentičan Mugler, od bodija, koji su postali naš zaštitni znak, preko oštrih krojeva i obrađenog denima. To je prikaz naših legendarnih komada – izjavio je Casey Cadwallader, kreativni direktor u Mugleru.

Kako bi dočarali duh kolekcije i proslavili Muglerovu legendarnu povezanost sa muzikom, performansom, teatralnošću i subkulturom, Mugler i H&M objavili su i muzički video u kojem glume zvezde u usponu – Amaarae, Shygirl, Eartheater i Arca. U pitanju je njihov pogled na hit pesmu Stardusta iz 1998. godine – Music Sounds Better Vith You, koji možete pogledati u nastavku.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top