Uspeh srpskih dizajnera na Nedelji mode u Njujorku

Na protekloj Nedelji mode u Njujorku svoje kolekcije prikazali su domaći dizajneri Sanja Bobar, Ibrahim Vukelj, Vesna Milošević i Vasilije Kovačev, dok je u konzulatu Srbije organizovan svečani prijem i izložba njihovih radova. Sa njima je u Njujorku bila i Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač Serbia Fashion Week-a zahvaljujući čijem zalaganju naši umetnici poslednjih godina sve češće imaju priliku da prikažu svoj rad u vodećim svetskih centrima mode.

Vasilije Kovačev, Svetlana Horvat i Vesna Milošević
Vasilije Kovačev, Svetlana Horvat i Vesna Milošević

Publika je revije naših kreatore pratila sa velikim oduševljenjem i uz ovacije. Sve je počelo performansom Bate Spasojevića, u čijem je modelu virtuozna violistkinja podigla publiku na noge uz zvuke pesme „Evo banke cigane moj“. Nakon toga, veče je nastavljeno revijom Vesne Milošević, a Serbia Fashion Week showcase zatvorla je sjajna revija Vasilija Kovačeva.

Sanja Bobar
Sanja Bobar

– Predstavljanje čak 4 dizajnera pod platformom SFW-a na NYFW je sjajan uspeh za našu modu, ali i velika promocija za našu zemlju. Ovo je siguran način da korak po korak zakoračimo na američko tržište sa proizvodima naših dizajnera. Pažljivom strategijom i kontinuitetom u učestvovanju na Nedelji mode u Njujorku, sigurno ćemo taj cilj postići i biti korak bliže revitalizaciji naše tekstilne industrije. Velika je stvar bila večeras videti logo Serbia Fashion Week-a na NYFW, jer to skreće pažnju na modu naše zemlje. NYFW ima preko milion ipo medijskih
objava i neka 10 posto objavi naše veče, jasna je snaga ove promocije – rekla je Svetlana Horvat povodom velikog uspeha domaćih dizajnera.

Vesna Milošević
Vesna Milošević

Dizajneri su već dobili prve ponude od bajera, pa tako Sanja Bobar ima veliku porudžbinu za kupce iz Teksasa, kao i poziv za promociju u Los Anđelesu. Zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna Komora za modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion USA, od ove godine, dizajneri sa Serbia Fashion Week-a imaće priliku da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u. Serbia Fashion Week koji se ove sezone održava od 7. do 12. novembra ima u planu da nastavi uspešnu saradnju sa pomenutim platformama.

Vasilije Kovačev
Vasilije Kovačev

Podeli

Scroll to Top