Vanessa Paradis u novom filmu o životu Francuskinja

Francuskinje kao muze lečernosti i šika ponovo osvajaju svetski tron i postaju idoli ženama širom sveta. Taman kada smo mislili da su ih u senku bacile Engleskinje svojom ekstravagantnošću, Japanke avangardom ili Ruskinje skupocenim glamurom, one se vraćaju na velika vrata.
Nakon knjige „How To Be Parisian Wherever You Are“ koja je u rekordnom roku postala svetski bestseler, život Parižanki stiže i na filmsko platno. Naslov „Sous les jupes des filles“ rediteljski je prvenac glumice Audrey Danue koja tumači i jednu od glavnih uloga. Reč je o ostvarenju za žene, o ženama i muškarcima koji ih vole. Naime, radnja prati život jedanaest pripadnica lepšeg pola u razdoblju od dvadeset i osam dana. One su majke, prijateljice, poslovne partnerke, neke su udate, a neke slobodne i sve predstavljaju sliku današnjih, modernih dama. Njihove avanture i životne dileme predstavljene su kroz niz komičnih situacija i nasmejaće publiku do suza. Među glavnim zvezdama filma je Vanessa Paradis, ali i zanosna Laetitia Casta, kao i Isabelle Adjani.
Film je premijerno prikazan u Švajcarskoj na „Le Festivalu du Film Français d’Helvétie“, a nadamo se da će uskoro stići i u naše bioskope.

2p

Podeli

Scroll to Top