Vanvremenski parfemi koje uvek volimo

Najbolji ženski parfemi su nesporno oni koji zauzimaju važno mesto u istoriji, ali su istovremeno još uvek dovoljno trendy. Oni su bezvremeni i popularni su bez obzira na godinu na kalendaru. U njima postoji nešto što ih čini klasičnim i različitih od ostalih parfema koje volimo samo nekoliko sezona. Pogledajte našu listu najboljih ženskih mirisnih nota svih vremena.

1p fp 151214

1. Chanel No. 5
Ovaj kultni parfem sa potpisom čuvene Coco Chanel nastao je 1921. godine, a jedinstvena mešavina vanile, ruže i jasmina čini ga pravim parfemom sa mirisom žene. Ovo je verovatno najpoznatiji miris svih vremena, a popularizovala ga je i  legendarna Marilyn Monroe. 2p p 21215

2. Diorissimo
Ovo je bio omiljeni cvetni miris Christiana Diora koji je nastao 1956. godine, a njegova dominantna nota je đurđevak. Današnja verzija sadrži i miris biljke sandalovine za koju se smatra da odgovara temperamentnim ženama.

3p fp 151214

3. Guerlain Shalimar
Nastao 1925. godine, ovaj parfem sa pravom se može nazvati vanvremenskim. Uglavnom ga nose dame nakon tridesete godine, a ukoliko posetite pozorišta, opere ili balet u Parizu sigurno ćete ovu mirisnu notu osetiti na najvećem broju žena.

4p fp 151214

4. Yves Saint Laurent Opium
Postoje žene koje ga obožavaju i one kojima se ovaj parfem ne dopada, ali gotovo da nema ravnodušnih kada je u pitanju “Opium”. Statistika kaže da više od polovine Francuskinja tokom života utroši bar jednu bočicu ovog mirisa koji je nastao 1977. godine.

5p p 21215

5. Guerlain Apres Ondee
Ovo je u pravom smislu te reči cvetni miris koji sadrži pravu eksploziju floralnih nota poput ljubičice, karanfila i anisa, ali i mirise poput badema i suncokreta. On je doživeo nekoliko promena tokom godina, a sada se proizvodi samo kao toaletna voda koja po mnogima miriše mnogo bolje od originala.

6p p 21215

6. Rochas Femme
Jedan od izvornih drvenasto-cvetno-voćnih mirisa sa notama hrastove mahovine, ali i zadovoljavih jasmina i ruže, zatim breskve i šljive. Parfem je nastao 1989. godine, a mnogi ga opisuju kao jedan od najsenzualnijih koji su ikada isprobali.

Podeli

Scroll to Top