Već znamo koja će frizura biti najpopularnija ove zime

Ako redovno pratite hair trendove verujemo da ste već primetili da se poslednjih nekoliko sezona polako vraćaju stepenaste frizure, koje predstavljaju pravo osveženje nakon što su bob i ravna kosa godinama suvereno vladali. Prva među stepenastim frizurama koja je osvojila showbizz zvezde i beauty entuzijaste bila je shag, potom je na red došao mullet dok će nadolazeću zimu definitivno obeležiti bixie frizura. Za razliku od shaga i mulleta, koje su inspirisane trendovima iz 70-tih i 80-tih, bixie je potpuno novi trend koji je nastao kao hibrid dva dobro poznata klasika – boba i pixie frizure.

@_palomaabessa

Kao što i možete da pretpostavite, bixie je kraća od boba, a duža od klasičnog pixieja, što znači da je kosa ošišana stepenasto tako da pramenovi okružuju lice sve do klasične bob dužine. Odličan je izbor za one koji su oduvek želeli da ponesu pixie, ali nisu imali dovoljno hrabrosti da radikalno skrate kosu. Ipak, ovo je i dalje frizura koja zahteva dozu samopouzdanja i nije za svakoga. Ukoliko se odučite da je ponesete dobićete svestranu i zabavnu frizuru s kojom ćete privući pažnju gde god se pojavite.

@_palomaabessa

Mada bixie mogu poneti osobe svih tipova kose, ukoliko imate tanku dlaku potrebno je da koristite sprej za teksturu koji će stvoriti volumen u samom korenu kose. S druge strane, kod osoba s debljom dlakom preporučuje se upotreba kreme za stilizovanje pre feniranja kako bi kosa bila zaglađena. Frizeri naglašavaju i da se bixie lako može prilagoditi različitim oblicima lica i da ovu frizuru možete nositi na nekoliko različitih načina – od razigranih tekstura do zaglađene i sleek varijante.

@neutral.fleur

@jaime_king

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @_palomaabessa
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top