Veliki uspeh domaćeg dizajnera: Zvonko Marković učestvuje na Nedelji visoke mode u Parizu

Naš poznati dizajner Zvonko Marković ove godine imaće priliku da ovog leta svoju novu kolekciju prikaže na Nedelji visoke mode u Parizu. Ovo je veliki uspeh ne samo za talentovanog kreatora već i za domaću modu. Marković je zvanično prihvaćen od strane Federacije visoke mode Francuske (Chambre Syndicale de la Haute Couture Paris). A on je prvi dizajner iz istočne Evrope u istoriji, koji je prošao strogu selekciju Federacija visoke mode Francuske!

1p zm 16615

– To je kao svojevrsni ispit koji svi dizajneri visoke mode moraju da prođu. Iskren da budem, nisam očekivao da mi odmah bude odobreno da izlažem svoju kolekciju u okviru Nedelje visoke mode u Parizu, mislio sam da ću dobiti smernice na čemu još treba da radim, kao i da će biti potrebno da više puta apliciram. Bio sam u stanju šoka kada je stigao pozitivan odgovor. Inače, moja odskočna daska bio je Serbia Fashion Week, gde sam dva puta nagrađen za najbolju kolekciju i imao priliku da budem zapažen od strane izuzetno bitnih ljudi, kao što je Donald Potard, internacionalno poznat modni stručnjak. On i Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Week-a, su mi zaista mnogo pomogli u celoj ovoj priči. Meni je to sve još uvek nestvarno i izgleda mi kao da se dešava nekome drugom, a ne meni,“ objasnio je Zvonko Marković koji sa sa svojim timom radi punom parom na pripremi kolekcije koju će prezentovati u Parizu, a dodaje i da će istog dana, na istoj lokaciji, reviju imati i njegov dragi kolega i prijatelj, Emerik Fransoa, francuski kreator visoke mode – izjavio je Marković.

3p zm 16615

U sklopu priprema za reviju u Parizu, u studiju fotografa Nebojše Babića fotografisana je njegova nova kolekcija, a tim saradnika osim Babića i njegovih Asistenata, činili su i frizer Aleksandar Kapriš i šminkerka Marina Mićanović.
Haute Couture Fashion Week Paris održava se od 5. do 9. jula 2015. godine, a Zvonkova revija je tokom poslednjeg dana prestižne modne manifestacije.

2p zm 16615

Podeli

Scroll to Top