Vitamin koji vam je neophodan ukoliko želite da smršate

Kao što svi dobro znamo, ljudskom telu je potrebno mnoštvo vitamina i minerala kako bi normalno funkcionisalo i bilo vitalno i lepo. U velikom broju neophodnih nutritivnih sastojaka, vitamin D zauzima značajno mesto, posebno za žensko zdravlje. Ovaj vitamin podstiče proizvodnju kalcijuma, održava zdravlje kostiju, a odličan je i u borbi protiv anksioznosti. Najnovija istraživanja, koja će sigurno obradovati sve one koji pred leto žele da izgube višak kilograma, pokazala su da vitamin D znatno ubrzava metabolizam.
– Ukoliko želite da smršate, uzimajte svakodnevno vitamin D neposredno pre obroka. On najbolje deluje u kombinaciji sa mastima jer razgrađuje masnoće u ljudskom organizmu. Najefikasniji rezultati postižu se ukoliko ga konzumirate uz doručak koji bi, po pravilu, trebalo da bude najobilniji obrok u toku dana – kaže dijetetičarka Kerry Clifford i dodaje:
– Istraživanja vitamina D kontinuirano rastu, a uz njegovu najpoznatiju ulogu u očuvanju zdravlja kostiju, ovaj vitamin pomaže i u održavanju zdravlja svih ćelija u organizmu, blagotvorno utiče na mnoge funkcije mozga, jača imunitet, a pospešuje i rad metabolizma.

Foto: @isabellath

Podeli

Scroll to Top