Vodič za izbor antirid kreme u skladu s vašim godinama

Kada je reč o starenju kože lica, prvi znaci vide se na nežnom području oko očiju. Svakodnevni stres, manjak sna, mimika i sve zagađeniji vazduh, najpre će svoj danak uzeti u predelu podočnjaka gde se po pravilu javljaju prve bore ili nadutost i tamni krugovi. Zato ovaj deo lica zahteva posebnu negu. Poznati američki dermatolog dr Carlos A. Charles, osnivač i direktor ordinacije Derma di Colore tvrdi da je najvažnije pažljivo izabrati preparate za negu ovog područja. Njegovo osnovno pravilo glasi – izbegavati jake proizvode koji sadrže benzoil peroksid ili salicilnu kiselinu, kao i preparate jakog mirisa jer oni mogu uzrokovati alergijske reakcije. Nakon toga, treba voditi računa da antirid kreme koje koristite budu u skladu sa vašim godinama, a Carlos otkriva kakve bi proizvode trebalo da tražite u različitim životnim dobima.

5a 23317

@glossier

NEGA TOKOM DVADESETIH
Nega područja oko očiju tokom dvaesetih godina bazira se na prevenciji. Zato je potrebno staviti fokus na preparate koji su bogati antioksidansima jer će sprečiti oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima i drugim lošim uticajima iz spoljne okoline. Takođe, bitno je da zaštitte kožu od sunca te se preporučuju kreme sa zaštitnim faktorom.

1a 23317

Caudalie Vine[Activ] Glow Activating Anti-Wrinkle Serum

NEGA TOKOM TRIDESETIH
U ranim tridesetim godinama već se pojavljuju prve promene u vidu pigmentacija i finih linija, ali i nadutost i tamni kolutovi. Zato treba birati kreme za intenzivnu hidrataciju na bazi aktivnih sastojaka, poput ovog proizvoda brenda Euderin. Krema na bazi gliko-glicerola aktivira kanale za distribuciju vlažnosti u koži – akvaporine, čime ojačava prirodnu barijernu funkciju kože i osigurava dugotrajnu hidriranost.

Eucerin AQUAporin Active krema za negu područja oko očiju

NEGA TOKOM ČETRDESETIH
U ovom periodu života tamni krugovi oko očiju postaju izraženiji, dok bore postaju sve vidljivije što čitavom licu može dati umoran izgled. Zato je potrebno uvesti kreme sa retinolom koji kožu čini čvršćom, pospešuje proivodnju kolagena i ublažava promene u teksturi kože.

Neutrogeta Rapid Wrinkle Repair krema za negu područja oko očiju

NEGA NAKON PEDESETIH
Sve promene koje se dešavaju u četrdesetim nakon 50. rođendana postaju još vidljivije. Za neinvazivnu negu treba birati proizvode koji sadrže visok procenat retinola i minerala kako bi se što bolje očuvao volumen kože.

4a 23317

RoC Retinol Correxion krema za područje oko očiju

Naslovna fotografija: @glossier
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top