Vodič za jesenji jeans: Koji modeli farmerki su IN, a koji OUT?

Ako ste jedna od onih žena koja potajno želi da nosi jeans sve vreme i u svakoj prilici, onda ćete svakako voleti jesen 2015. Vratio se na velika vrata, a modni dizajneri se jednoglasno slažu da je denim neizostavni deo garderobe svake prave stylish devojke.
Najpoznatije modne kuće popele su jeans na potpuno novi nivo. Teksas je prikladan svuda i uvek. Ili barem tako kažu piste ove sezone. O tome kako da ih nosite, ne postoji ništa novo, što vam do sada nismo rekli, jer farmerke se slažu sa svim odevnim komadima.
Predstavljamo vam mišljenja nekoliko dizajnera, kao i njihove ideje koji modeli farmerka su IN, a koji OUT ove jeseni.

Chloe Lonsdale, osnivač i kreativni direktor brenda MiH

isprane

IN: Jedan od modela koji morate imati u svom ormaru su takozvane Authentic Washes odnosno farmerke koje izgledaju delimično isprane, a odličan je i potpuno izbeljeni model. Ovakve komade voleli smo tokom mnogih razdoblja, a sada se ponovo vraćaju i to na velika vrata.

OUT: Skinny jeans definitivno vam više ne trebaju u ormaru, iako je reč o modelu koji dobro stoji svakom tipu građe.

Scott Morrison, osnivač i predsednik kompanije 3×1

2p kratke nogavice

IN: Za ranu jesen idealne su farmerke sa kraćim nogavicama. Odličlno se slažu sa patikama, ali idu i uz sve vrste potpetica. Kompanija 3×1 stvorila je modele koje su sekli laserom radi preciznosti.

OUT: Jeggings and jogger jeans konačno su izašle iz mode. Mada ovi modeli nikada nisu ni imali ogromnu popularnost.

Karyn Hillman, šef proizvodnje Levi`s-a

ravne nogavice

IN: Omiljeni model za ovu sezonu su farmerke ravnih nogavica. U ponudi su u okviru revolucionarne Lot 700 kolekcije, a reč je o novom Levi’s 515.

Tim Kaeding, suosnivač i dizajner kompanije Mother

visok struk

IN: Farmerke visokog struka. Nije važno jesu li im nogavice uske ili široke, akcenat se stavlja na gornji deo jeansa. Baš kakve su nekada nosile naše majke.

Paige Adams – Geller, osnovač i kreativni direktor Paige

zvoncare

IN: Farmerke širokih nogavica odnosno zvoncare. Svaka devojka mora da ima bar jedan komad u svom garderoberu ove jeseni. Odlično se slažu uz kožne jakne, ali i uz vintage džempere.

OUT: Moto jeans je model koji vam više nije potreban.

Podeli

Scroll to Top