Vodič za pravilno nanošenje bronzera

Bronzer je jedan od čarobnih makeup proizvoda nove generacije koji u samo nekoliko poteza vašu beživotnu boju kože može da transformiše u zdrav i preplanuli ten. Korišćenje bronzera ponekad može da bude zastrašujuće, međutim, kada dobro ovladate tehnikama nanošenja ovog proizvoda, više se nećete odvajati od njega naročito tokom proleća i leta.

1b 13517

Prva stvar koju trebate imati na umu jeste da je svrha bronzera da vam suptilno pruži efekat bronzanog tena, ali tako da vaše lice izgleda što prirodnije i lepše. Zato treba izabrati odgovarajuću nijansu koja je samo dva tona tamnija od vaše kože. Da biste izbegli efekat mrlja na licu nemojte birati one u braon boji jer se oni najteže nanose već izaberite proizvode koji imaju sive podtonove jer oni najprirodnije izgledaju na koži devojaka sa naših prostora.
Kada ste izabrali odgovarajući nijansu bronzera, vreme je da ovladate i tehnikama nanošenja:

2b 13517

PRVI KORAK:
Odgovarajućom četkom za nanošenje bronzera ili rumenila stavite proizvod tačno ispod jagodišne kosti. Ključ je u tome da potez četkom ide od uha ka sredini lica pod uglom od 45 stepeni.

3b 13517

DRUGI KORAK:
Kada pravilno nanesete bronzer, na redu dolazi blending. Ovo je ključan korak zahvaljujući kome odstranjujete višak proizvoda i postižete efekat prirodno pleplanulog tena. Mekom četkom vucite poteze ka gore sve dok ne dobijete prirodan prelaz između vaše boje lica i dela kože na koju ste naneli bronzer.

4b 13517

TREĆI KORAK:
Velikom mekom četkom nanesite bronzer duž linije čela tako što ćete početi od sredine čela i nežno se spuštati do uha. Nakon nanošenja, takođe, odstranite višak proizvoda.

5b 13517

ČETVRTI KORAK:
Ovo je ključni korak koji pomaže da ublažite oštre kontraste između vašeg novog bronzanog tena i belog vrata. Bronzer se nanosi niz liniju grla – potez počinjete odmah ispod uha i duž kost idete ka bradi. Kada se uverite da i na ovom delu lica nemate oštre prelaze i da se bronzer prirodno stapa sa vašim tenom, posao je završen!

6b 13517

Foto: Byrdie

Podeli

Scroll to Top