Vreme je za bioskop: Novi naslovi koji nas očekuju u novembru

Novembar je odličan mesec za uživanje u bioskopskim projekcijama, jer nema ničeg lešeg nego kada se tokom hladnog dana ušuškamo uz dobar film. Ljubitelji sedme umetnosti imaju razloga za sreću, jer ih narednih sedmica očekuje 12 novih naslova.

Spektra – premijera 5. novembra

Žanr: akcija, triler
Glumci: Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci
Režiser: Sam Mendes

Tajanstvena poruka iz njegove prošlosti poslaće tajnog agenta Bonda u misiju u Mexico City a potom i u Rim gde će upoznati Luciju Skiaru (Monica Bellucci), prelepu i misterioznu udovicu poznatog kriminalca. Bond će se infiltrirati na tajni sastanak i otkriti postojanje zlokobne organizacije poznate pod imenom Spektra.

Legenda – premijera 12. novembra

Žanr: triler, krimi
Glumci: Tom Hardy, Emily Browning, David Thewlis, Christopher Eccleston
Režiser: Brian Helgeland

Oskarovac Brajan Helgeland uradio je scenario i režiju kako bi svetu predstavio istinitu priču o dva brata blizanca, ozloglašena londonska gangstera, koji izgledaju potpuno isto, ali su u svakom drugom pogledu potpuno različiti.

Igra u tami – premijera 12. novembra

Žanr: drama
Glumci: Tamara Dragičević, Viktor Savić, Vuk Kostić, Borka Tomović, Vladica Milosavljević, Nenad Nenadović i Igor Damnjanović.
Režiser: Jug Radivojević

„Igra u tami“ je ljubavna priča motivisana pripovetkom „Aska i vuk“ nobelovca Ive Andrića. Vuk (Viktor Savić), ogrezao u prljave poslove – trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan, uvlači Asku (Tamara Dragičević) u svoje kandže, zahvaljujući dobro razrađenoj mreži seks trafikinga.

Mojih pet minuta – premijera 12. novembra

Žanr: komedija
Glumci: Christian Clavier, Carole Bouquet, Valérie Bonneton, Rossy de Palma
Režiser: Patrice Leconte

„Mojih 5 minuta“ (Une heure de Trankuilite) je nova, ali potpuno tradicionalna francuska farsa reditelja Patrica Leconta i dramskog pisca Floriana Zelera. Uzbudljiva i prenatrpana klišeima. Suprug koji vara. Supruga koja vara. Predivan stan u Parizu. Radoznala čistačica. Nesposoban vodoinstalater. Dosadni komšija. Pokvaren lift. Porodična tajna. Ovakva adaptacija Zelerove hit predstave ima par dobrih, duhovitih delova, sa Kristijanom Klavijeom u glavnoj ulozi, koji se trudi da kanališe nezadovoljstvo čoveka koji samo želi da bude sam i sluša svoju omiljenu džez ploču.

Igre gladi: Sjaj slobode 2. deo – premijera 19. novembra

Žanr: avantura, drama, naučna-fantastika
Glumci: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson
Režiser: Francis Lawrence

Izuzetna, Oskarom nagrađena Jennifer Lawrence postala je Ptica Rugalica, koja se najzad rešila okova i slobodno raširila krila!

Ljubav – premijera 19. novembra

Žanr: drama, romantični/ljubavni
Glumci: Karl Glusman, Aomi Muyock, Klara Kristin
Režiser: Gaspar Noé

Ljubav je iznad borbe između dobra i zla. Ljubav je genetička potreba. Ljubav je promenjeno stanje svesti. Ljubav je teška droga. Ljubav je mentalna bolest. Ljubav je igra moći. Ljubav nadilazi samu sebe. Ljubav je zaslepljujuće svetlo. Ljubav je sperma, sokovi i suze… Sve to je novi film cenjenog reditelja Gaspara Noea („Nepovratno“, „Ulaz u prazninu“) – uzbuđujuća seksualna melodrama o jednom mladiću, jednoj devojci i još jednoj devojci i ujedno najkontroverzniji film prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu.

Mali princ – premijera 26. novembra

Žanr: animirani
Glumci: Rachel McAdams, James Franco, Benicio Del Toro,
Režiser: Mark Osborne

Film je adaptacija čuvenog istoimenog romana Antoana de Sent Egzeperija, jedne od najčitanijih knjiga svih vremena (prodato oko 140 miliona primeraka).

Most špijuna – premijera 26. novembra

Žanr: triler, drama
Glumci: Tom Hanks, Austin Stowell, Amy Ryan, Mark Rylance
Režiser: Steven Spielberg

Film je zasnovan na istinitoj priči o advokatu CIA Džejmsu Donovanu, koji je poslat da pregovara sa Rusima o oslobađanju zarobljenog američkog pilota Frensisa Gerija Pauersa tokom Hladnog rata. Scenaristi Met Čerman, Itan Koen i Džoel Koen su utkali ovo izuzetno iskustvo iz Donovanovog života u priču inspirisanu istinitim događajima.

Prdoprah doktora Proktora – premijera 26. novembra

Žanr: avantura, porodični
Glumci: Kristoffer Joner, Emily Glaister, Eilif H. Noraker, Anke Engelke
Režiser: Arild Fröhlich

Bila jednom jedna divna princeza koja je živela u palači okruženoj ogromnim vrtom s najlepšim ružama i orhidejama. Ali ovo je jedna posve druga priča. U njoj se, naprotiv, radi o prdežu. Ne o onakvom malom puzavcu kojeg lukavo ispustiš pod satom matematike tako da nitko ne primeti.

Tajna u njihovim očima – premijera 26. novembra

Žanr: drama
Glumci: Julia Roberts, Nicole Kidman, Chiwetel Ejiofor, Dean Norris
Režiser: Billy Ray

Film rađen po motivima istoimenog argentinskog filam iz 2009. godine. Julia Roberts glumi FBI agenta koja pronalazi telo svoje trinaestogodišnje kćerke u kontejneru. Njen tim se tada suočava sa največim izazovom koji neće moći da reši godinama.

Smrdljiva bajka – premijera 26. novembra

Žanr: drama
Glumci: Žarko Laušević, Jelena Đokić, Petar Božović, Bojan Žirović, Miloš Vlalukin, Nebojša Ljubišić, Aleksandar Đurica, Miloš Samolov, Nebojša Ilić, Marko Gvero
Režiser: Miroslav Momčilović

I u slici i u zvuku ovaj film sadrži jedinstvo suprotnosti. Smrad i bajku. Romantiku u šahtu. Držanje za ruku na deponiji smeća. Kadar scene sa kamerom bez stativa u apokaliptičnom ambijentu. Noćne scene na klupi slično kao filmu ‘Svetlosti velegrada’ Čarlija Čaplina. Scene na deponiji inspirisane filmom ‘Dodeskaden’ Akira Kurosave. Dominantna boja u fotografiji biće boje rđe. Jer rđa i jeste svuda oko njih.

Stiv Džobs – premijera 26. novembra

Žanr: biografski, drama
Glumci: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Katherine Waterston
Režiser: Danny Boyle

Smešten iza kulisa tri legendarna predstavljanja proizvoda, zaključno sa 1998. i otkrivanjem AjMeka, „Stiv Džobs““nas vodi iza scene digitalne revolucije i prikazuje nam intimni portret genijalnog čoveka u njenom epicentru.

Podeli

Scroll to Top