Uz ove vodootporne proizvode šminka vam se više nikad neće razmarati tokom leta

Konačno su stigli topli dani, koji zahtevaju od nas da napravimo mnoge beauty promene, a jedna od najvažnijih je da svoj make-up prilagodimo visokim temperaturama. Verovatno ne postoji devojka kojoj se bar jednom nije dogodilo da joj tokom tropskog dana koža prosija ili da joj puder ostane na licu jedva nešto više od sat vremena. Posebno horor iskustvo mogu biti razmazana maskara ili ajlajner. Zbog toga je prilikom izbora make-up proizvoda za leto jako bitno da to budu dugotrajne formule, koje su otporne na visoke temperature. Najsigurnija opcija je izbor vodootpornih tekstura koje se neće oštetiti kada lice počne da vam se znoji ili kada je vlažnost vazduha veća nego što prosečni make-up preparati mogu da izdrži. Da bi vaša šminka ostala postojna od jutra do večeri nije potrebno zameniti sve proizvode formulama koje su otporne na vodu, ali postoji nekoliko ključnih preparata koji će vam obezbediti dugotrajan make-up look.

TEČNI PUDER

Dok su tečni puderi sa waterproof oznakom nekada bili prilično teški i opterećujući za kožu, današnje napredne formule pružaju potpuno drugačije iskustvo. Osim što to više nisu teksture koje zatvaraju pore i nedozvoljavaju koži da diše, u parfimerijama i drogerijama lako možete pronaći tečni puder koji odgovara tipu vaše kože. Ukoliko ipak zazirete od vodootporne tečne podloge, tokom letnjih meseci obavezno birajte long lasting proizvode.

Dior – Backstage puder za lice i telo (Sephora)
M.A.C – Pro Longwear Nourishing vodootporni tečni puder (M.A.C Ušće)

KOREKTOR

Slično kao i kada je reč o puderu, i vodootporni korektori danas su dovoljno napredni da vam se neće zavući u sitne linije i bore oko očiju već imaju postojanu prekrivnu moć bez neželjenih efekata. Ukoliko nemate mnogo nepravilnosti na licu, tokom letnjih meseci će biti sasvim dovoljno da sitne nedostatke prekrijete korektorom te da preskočite upotrebu tečnog pudera.

Benefit Cosmetics – Boi-ing Cakeless Full Coverage vodootporni korektor (Sephora)

AJLAJNER

Razlivanje ajlajnera za vreme leta nije retka pojava, posebno kod devojaka koje imaju masnu kožu. Zbog toga se mnoge od njih odriču upotrebe ovog proizvoda tokom najtoplijeg dela godine ili se na različite načine dovijaju da svoj ajlajner učine postojanim. Međutim, sve što vam je poretno jeste vodootporna formula.

MASKARA

Vodootporna maskara potrebna je u svakom ženskom neseseru tokom letnjih dana ako imamo u vidu da ovaj proizvod koristimo čak i za kreiranje najminimalnijih make-up lookova. Mada mnoge devojke zaobilaze ove proizvode jer ih nije lako ukloniti sa trepavica, ali ukoliko se odlučite za skidače šminka na uljanoj bazi možete samo u jednom potezu otkloniti sve ostatke maskare.

Too Faced – Better Than Sex maskara (Sephora)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @tashmrod
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top