„Wrong Shoe Theory“ je najnoviji stilski trik sa TikToka koji želimo da isprobamo

Ako nas redovno pratite, znate da u poslednje vreme volimo da budemo u toku sa modnim trendovima i stilskim trikovima sa TikToka pa smo vam nedavno pisali o outfit sandwichingu i tomato girl estetici, koje korisnici ove društvene platforme obožavaju. Međutim, najnoviji u nizu stilskih hackova sa TikToka, koji je bukvalno zapalio internet jeste – wrong shoe theory. Verujemo da iz samog naziva možete da pretpostavite da se sve vrti oko neočekivanog izbora cipela koje su toliko „pogrešne“ da čitavu kombinaciju čine mnogo zanimljivijom nego što bi inače bila. I mada „pogrešan“ izbor cipela nije novina u modnom svetu (verujemo da ovakve kombinacije svakodnevno gledate na Instagramu, ali da ih i sami nosite), ova stilska igra sada je dobila naziv.

@allisonbornstein6

how to make your look feek styled and intentional….. stylist stylingtips sneakers summerstyle @Lucy Williams @Lauren Chan @Kendall Jenner @Imani Randolph

♬ original sound – Allison Bornstein

Šta je „teorija pogrešnih cipela“?

Kao što smo rekli, ovaj stilski trik vrti se oko neočekivane obuće, koja ne bi bila prvi izbor za neku modnu kombinaciju, a koja čitavom outfitu daje dozu intrige. „Teoriju“ je osmislila stilistkinja Allison Bornstein, koja je svoju ideju detaljno objasnila u klipu na TikToku. U videu je otkrila da je imala klijentkinju koja je često nosila patike jer je stalno bila u pokretu. Međutim, njen stil nije bio sportski pa je kroz rad sa Allison naučila da kombinuje patike sa odećom koju već ima u ormaru. Kako je ova obuća odudarala od ostatka outfita, čitavoj priči davala je zabavnu notu i činila se kao nameran, a ne funkcionalan izbor.
Posle ovog videa Allison Bornstein, wrong shoe theory bukvalno je zapalio internet, a na TikToku smo dobili ogroman broj klipova sa dodatnim savetima i outfit predlozima.

Kako da isprobate ovaj trik?

Postoji bukvalno bezbroj načina da isprobate ovaj stilski trik, a sve što je potrebno da uradite jeste da izaberete neočekivanu obuću. Recimo, ako je vaš stil ženstven i nežan, možda ste do sada nosili haljinu u paru sa baletankama. Međutim, ukoliko sledite „teoriju pogrešnih cipela“, ovaj odevni komad ćete upariti sa chunky cipelama i sandalama ili patikama. S druge strane, ukoliko više volite Y2K estetku, ponesite svoje omiljene teksas bermude uz visoke potpetice. U oba slučaja, obuća će vašem stajlingu dati zanimljiv i neočekivani element bez napora.

INJournal predlozi

Skandinavska blogerka Emili Sindlev često se služi ovim stilskim trikom, a nedavno je na svom Instagram profilu objavila outfit u kome je pamučni bandeau top i farmerke iskombinovala sa Gucci slingback potpeticama sa kristalima. Iako je izbor obuće na prvi pogled pogrešan, cipele čitavom stajlingu daju poseban šarm.

Rekreirajte outfit


I na profilu naše influenserke Tamare Kalinić videli smo nekoliko stajlinga sa „pogrešnim cipelama“, među kojima smo izdvojili ovaj. Mada bi ravne ili sandale sa kitten potpeticom bile logičan izbor uz odelo sa prslukom, Tamara se opredelila za glomazne papuče. Što se nas tiče, 10 od 10!

Rekreirajte outfit


Iako na njenom profilu uglavnom gledamo minimalističke kombinacije „bez dramatičnih obrta“, Anouk Yve nedavno se poslužila ovim stilskim trkikom i teksas bermude iskombinovala sa visokim potpeticama.

Rekreirajte outfit


Na prvi pogled čini se da je izbor obuće apsolutno pogrešan, ali to je i bio cilj. Uostalom, zašto bi sakoe i suknje od satena morali uvek da nosimo u paru sa ženstvenom obućom?

Rekreirajte outfit

NORMA KAMALI,
mytheresa.com

Sofia Coelho još jedna je kraljica Instagrama koja često nosi „pogrešnu obuću“, pa je nedavno romantičnu haljinu sa karnerima ponela uz glomazne čizme.

Rekreirajte outfit

Tekst: Ivana Nikolić
Naslovna fotografija: @emilisindlev
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top