Za sve tipove kože: Najbolja ulja za negu lica

Kozmetička industrija poslednjih godina polako nameće trend upotrebe ulja za negu kome nije odolelo ni naše tržište. Ulje na kosi ili telu nije novina, ali sve veći broj stručnjaka savetuje da koristimo prirodna ulja i za negu lica. Njihova prednost u odnosu na hidratantne kreme je uglavnom u tome što su napravljena od vrhunskih prirodnih sastojaka, a mnoga su i organskog porekla. Najbolje ih je nanositi uveče na čistu kožu lica, ali ih možete upotrebljavati i nakon jutarnjeg umivanja. Za dobar rezultat dovoljno je nekoliko kapi koje trebate dobro da utrljate u kožu. Nega uljima nekada je bila rezervisana samo za one koji imaju suvu kožu, a danas su pojedina ulja postala najbolji lek za masnu kožu. Naime, povećano lučenje sebuma uglavnom je znak da je koža dehidrirana i na taj način se brani od dodatnog gubitka tečnosti. Stoga su ulja najbolje rešenje u borni protiv masne kože.
Napravili smo spisak od četiri ulja koja su odlična za određene tipove kože

1. Masna koža sklona aknama

1p u 9915

Ako imate problematičnu kožu i isprobali ste mnoge preparate da biste se rešili viška sebuma i bubuljica, najbolji lek za vas je ulje od semenki grožđa. Istraživanja su pokazala da su semenke grožđa jako efikasne u borbi protiv akni, a uz to regulišu i proizvodnju masnoće. Osim toga, one su i odličan antioksidant jer su bogate vitaminom C.

2. Koža sklona borama

2p u 9915

Ne postoji bolji eliksir mladosti od arganovog ulja. Ako su bore vaša glavna briga, isprobajte ovaj lek. Arganovo ulje bogato je vitaminom E, masnim kiselinama i mnogim drugim antioksidansima. Zato ga koristite umesto noćne kreme i već nakon nekoliko dana videćete prve rezulatate koji će vas oduševiti.

3. Osetljiva koža sklona crvenilu i iritaciji

3p u 9915

Ni malo nije zabavno imati osetljivu kožu, ali srećom postoje ulja koja vam mogu pomoći da je umirite u trenutku. Najefikasnije je ulje nevena koje se već vekovima koristi za smanjenje upala i u borbi protiv osipa. Ono sadrži visoku koncentraciju oleinske kiseline, esencijalne masne kiseline koju naše telo već proizvodi, pa ga koža neverovatno brzo upija. Hidritra bolje od kreme, a odlično je i kao zaštita od UV zraka.

4. Za suvu kožu sklonu pucanju

4p u 9915

Najbolji lek za izrazito suvu kožu jeste maslinovo ulje. Zahvaljujući njemu vaše lice ponovo će biti hidrirano. Jako je važno da koristite hladno ceđeno ulje jer je ono najbogatije masnim kiselinama, ali i drugim hranljivim materijama koje će usporiti vaše starenje. Koristite ga umesto noćne kreme, a možete ga upotrebljavati i za uklanjanje šminke.

Podeli

Scroll to Top