Žarko Laušević: Povratak filmu protekao je bez poteškoća

Nakon 15 godina pauze Žarko Laušević vraća se na veliko platno i to u filmu „Smrdljiva bajka“ čija je premijera zakazana za 25. novembar u Sava centru. Na konferenciji za novinare, održanoj tim povodom, čuveni glumac pričao je o svom povratku, ali je i scenarista i reditelj Miroslav Momčilović otkrio kako je ubedio Lauševića da snimi ovaj film.
– Poslao sam mu mejl sa scenariom, iako ga nisam poznavao. On je pročitao i rekao mi je: „Dolazim da snimamo“ – otkrio je Momčilović, dok Žarko o svom povratku kaže:
– Srećom reditelj i čitava ekipa sa kojom sam radio učinila je da taj povratak filmu bude za mene veoma lagan. Pre početka snimanje, imali smo probe, kao u pozorištu, što nisam očekivao, ali mi je to mnogo olakšalo posao. Mesec dana pre snimanja radili smo na našim karakterima i svim ostalim detaljima. Zahvaljujući tome, moj ponovni susret sa kamerama prošao je bez mučenja.

1p zl

Poznati glumac u „Smrdljivoj bajci“ glumi beskućnika Momu koji se zaljubljuje u beskućnicu Emu sa kojom se na kraju filma i venčava, a zbog čega je prihvatio ulogu kaže:
– U prvom trenutku mi se učinilo da scenario nema nikakve veze sa mojim životom i možda je to ono što me je privuklo, ali i činjenica da do sada nisam imao priliku da radim uloge koje se u filmskom žargonu zovu karakterne. Verovatno je ta udaljenost od mog ličnosg iskustva bila presudna da prihvatim zadatak – objasnio je Žarko koji tvrdi da ne zna da li će nastaviti da snima filmove u kontinuitetu ili ćemo ponovo dugo čekati na njegovu narednu ulogu:
– To su stvari koje ne zavise od mene, dogodiće se ako bude trebalo. Dobro je da je tako.

Foto: Facebook/Žarko Laušević, Promo

Podeli

Scroll to Top