Zašto Francuskinje ne koriste korektor?

Niko ne ume tako dobro da prkosi svetskim trendovima kao što to rade Francuskinje. U eri YouTube tutoriala koji promovišu jaku šminku i konturisanje lica kojim doslovno možete promeniti vaš izgled, ove devojke nas razoružavaju svojim šarmantnim prirodnim izgledom. Messy frizure i nonšalantan pogled njihov su zaštitni znak, a umesto mnogo slojeva pudera i korektora radije biraju da ponosno šetaju svoje podočnjake. Jer, oni su deo njihovog karaktera.

Violette
Violette

Prestižna francuska šminkerka Violette voli stav svojih sunarodnica i tvrdi da podočnjaci daju šmek očima. Ukoliko ne možete da se odreknete prekrivanja tamnih krugova oko očiju, umesto korektora, Violette preporučuje upotrebu Dior’s Skinflash Radiance Booster Pen-a koji će na mnogo sofisticiraniji način „obrisati“ vaše podočnjake.
– Najvažnija stvar francuske kulture jeste da prihvatite sebe i da volite sebe baš takve kakvi jeste. Mane su šarmantne i čine vas jedinstvenim – kaže Violette.

Chloe Perrin
Chloe Perrin

Sličnog mišljenja je i Chloe Perrin, kreativna direktorka brenda Perrin Paris čiji su zaštitni znak luksuzni aksesoari.
– Oduvek sam smatrala da su podočnjaci romantični. Oni čine lice zanimljivim.
Perrin priznaje da se mnogo više bavi negom osetljive kože oko očiju u čemu joj je najbolji saveznik kokosovo ulje nego prekrivanjem tamnih krugova.

Clémence Poésy
Clémence Poésy

Francuska glumica i model Clémence Poésy tvrdi da je najvažniju beauty lekciju naučila od svoje make, a ona glasi: „što manje šminke“.
– Moja majka nikada nije razumela upotrebu korektora. Podočnjaci su možda i najvažniji deo ličnosti.

Foto: Insragram/violette_fr, hirotakajewerly, clemence.poesy

Podeli

Scroll to Top