Zašto tokom jeseni gelove treba zameniti uljima za tuširanje?

Hidratacija kože važna je tokom cele godine, ali posebnu pažnju treba obratiti početkom jeseni. To je vreme kada se još nije potpuno oporavila od letovanja dok je promenjeni vremenski uslovi stavljaju pred nove izazove. Kada počne sezona grejanja, najčešće boravimo u zatvorenim prostorijama u kojima je vazduh suv, dok vetar, niske temperature i teška odeća takođe uzrokuju smanjenje vlažnosti kože.
Sve to remeti metabolizam kože, ukoliko joj ne dajemo dovoljno hranjivih sastojaka, pa se javlja perutanje ili osećaj zategnutosti. Stoga je jako bitno pravilno hidrirati kožu.
Osim dobrog izbora mleka za telo, mnogo je važnije da o hidrataciji počnemo da razmišljamo već tokom tuširanja. Stručnjaci preporučuju da početkom jeseni svoje gelove za tuširanje zamenimo uljima koje bi trebalo da koristimo do kraja zime. Penušave kupke i slični proizvodi mogu da nadraže kožu, dok su kupke na bazi ulja veoma nežne, a osim što čiste one i hidriraju. Tako kožu hranimo već tokom tuširanja i smanjujemo mogućnost isušivanja.
Pogledajte u našoj galeriji neka od ulja za tuširanje koja će vam pomoći da postognete optimalni nivo vlažnosti i osnažiti prirodni zaštitni sloj kože.


Podeli

Scroll to Top