Zavirite u film Bićemo prvaci sveta čija premijera nas uskoro očekuje

Veliki uspeh filmova „Montevideo, Bog te video“ i „Montevideo, vidimo se“, iz producentske kuće „Intermedia Network“ stiže još jedna priča o sportistima, ovog puta o košarkašima. U režiji čuvenog Darka Bajića snimljen je film „Bićemo prvaci sveta“ o osnivačima čuvene „jugolsovenske škole košarke“ i prvoj zlatnoj medalji na Prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine. Priča je bazirana na stvarnim događajima, a posvećena je ličnostima koje su zaslužne za nastanak i razvoj košarkaškog sporta kod nas.

1p bps 11115

Glavne uloge pionira košarke na našim prostorima tumače mladi glumci. Ulogu Nebojše Popovića, koji je kao „prvi među jednakima“ pokrenuo „košarkaški bum“ u bivšoj Jugoslaviji igra mladi Strahinja Blažić. Miloš Biković je u ulozi Radomira Šapera, predsednika Košarkaške federacije Jugoslavije. Aleksandar Radojičić tumači lik Bore Stankovića, koji je bio prvi čovek FIBA, dok je Marko Janketić u ulozi Aleksandra Nikolića, tvorca Yu košarkaške škole, koji je uspostavio specifičnu filozofiju košarke.

2p bps 11115

U ostalim ulogoma su glumci iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije: Leon Lučev, Sergej Trifunović, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Nina Janković, Tamara Dragičević, Stefan Kapičić, Jure Henigman, Radovan Vujović, Toni Mihajlovski, Toni Cahunek, Mladen Sovilj, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić i drugi.
Scenario za film je napisao Nebojša Romčević u saradnji sa Gordanom Mihićem i Ognjenom Sviličićem, a po ideji Zvonimira Šimuneca.

Podeli

Scroll to Top